Ομιλίες στο πλαίσιο της Έκθεσης 3D Printing

Silvia_WeidenbachΣτο πλαίσιο της έκθεσης 3D Printing δύο καταξιωμένοι δημιουργοί που συμμετέχουν σε αυτή με έργα τους επισκέπτονται τη Στέγη και μοιράζονται με το κοινό τα μυστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Τρίτη 20 Ιανουαρίου
Ομιλία του Assa Ashuach
Ο Assa Ashuach, γκουρού του 3D design και βραβευμένος διεθνώς έρχεται την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στη Στέγη σε μία ιδιαίτερα χρήσιμη και διαφωτιστική συζήτηση για τους επαγγελματίες του design και όχι μόνο.
Οι καταναλωτές ως συμμέτοχοι
Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να επικοινωνούν απ’ ευθείας με τους σχεδιαστές. Πρόκειται για μία μετατόπιση από τη θέση του καταναλωτή σε αυτή του χρήστη και τελικά του συμμέτοχου στη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής.
Τα 3D προϊόντα, όπως τα αντιλαμβάνεται ο  Assa Ashuach, είναι «ανοιχτά» και «προσβάσιμα» μέσω διαδικτύου στον τελικό  χρήστη ο οποίος έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος .
Πώς αλλάζει η σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και τον χρήστη; Τι δυνατότητες προσφέρει στην παραγωγική λειτουργία η εκτύπωση σε τρεις διαστάσεις; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν από τον ίδιο τον Assa Ashuach.
Ο Assa Ashuach είναι γεννημένος στο Ισραήλ και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για το έργο του, μεταξύ άλλων από το Design Museum και το Esmee Fairbairn Foundation. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν διαδραστικές, συνεργατικές (co-design) μεθόδους, που επιτρέπουν στο σχεδιαστή να επικοινωνεί με το χρήστη κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός αντικειμένου.
Έργα του Ashuach έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία του Λονδίνου, όπως το Design Museum, το Science Museum και το Victoria & Albert Museum, καθώς και σε άλλα ιδρύματα ανά τον κόσμο.
Εφηβική Σκηνή ΒΟΗ+5
Ώρα έναρξης: 19:00
Εισιτήριο: 12 €
Η ομιλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα.
Για κρατήσεις θέσεων:  2130178036, info@sgt.gr

You may also like...