Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2015

european youth festivalΜε την Τελετή Αφής άναψε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Φλόγα για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2015.
Την τελετή παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η πρόεδρος των Special Olympic Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου και μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την Φλόγα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικό Γραμματέα
της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστρίας, Πίτερ Μένελ, καθώς και στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λιχτενστάιν, Λέο Κραντζ.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε: «ο Φεστιβάλ αυτό, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και, τα τελευταία χρόνια, βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση από όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές της ηπείρου μας, δίνει την ευκαιρία να αγωνισθούν νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη σε ένα περιβάλλον φιλίας και ευγενούς άμιλλας. Και η γέννηση της Φλόγας, θα στείλει παντού τους ιδιαίτερους συμβολισμούς της για την αλληλεγγύη, την αριστεία, τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα, το ευ αγωνίζεσθαι και την αγάπη για τον αθλητισμό.»
Η Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Αθήνα με προορισμό το Φόραρλμπεργκ και το Λιχτενστάιν, που θα φιλοξενήσουν τη σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση των νέων όλης της Ευρώπης.
To 12o Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Vorarlberg & Liechtenstein 2015», θα διεξαχθεί στην Αυστρία και το Λιχτενστάιν από τις 25 ως τις 30 Ιανουαρίου και θα πάρουν μέρος 900 αθλητές και αθλήτριες 15 ως 18 ετών από 45 κράτη, που θα αγωνιστούν σε οκτώ αθλήματα με 29 αγωνίσματα.
Πέντε αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

You may also like...