Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας

OLYMPIAKI FLOGAΗ Τελετή Αφής της Φλόγας για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τιφλίδα 2015» (26-31/7) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 12:30.
Η Φλόγα θα ανάψει στα χέρια της πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου με τον παραδοσιακό τρόπο και θα την παραλάβει ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος για να την παραδώσει στην αποστολή των διοργανωτών και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Αλέξι Αχβλεντιάνι.
Την ευθύνη για το τελετουργικό έχει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, τη μουσική έχει γράψει ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, ενώ τους Εθνικούς Ύμνους θα παίξει η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.
Λαμπαδηδρόμοι θα είναι δύο Έλληνες αθλητές, οι Μανώλης Καραλής (επί κοντώ) και Νικολέτα Παυλοπούλου (κολύμβηση) και δύο Γεωργιανοί, οι Λάσα Σαβντατουασβίλι (τζούντο) και Μαριάμ Μπολκβάντζε (τένις).
Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχουν σε αυτό αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 14 ως 18 ετών, από τις 50 χώρες που είναι μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.
Στην Τιφλίδα θα ταξιδέψουν περίπου 3.600 αθλητές και αθλήτριες, ενώ θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση, όπως συμβαίνει συνεχώς από το 1991 που ξεκίνησε η διοργάνωση.

You may also like...