ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με σημαντική ανταπόκριση του κοινού, η οποία αποτυπώνεται στον αριθμό των συμμετεχόντων και των θεατών των εκδηλώσεων, ολοκληρώθηκε το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ, με τίτλο “Elephantastico”, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2014.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ  τα παιδιά και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και παραστάσεις κουκλοθεάτρου και να συμμετάσχουν σε περιηγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 57 εκδηλώσεις σε 26 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της πόλης, με αποτέλεσμα η πληρότητα συμμετεχόντων και θεατών να φθάνει σε ποσοστό 100%. Ειδικότερα, στα 10 εκπαιδευτικά εργαστήρια, συμμετείχαν περίπου 250 παιδιά, ενώ στις πέντε περιηγήσεις πήραν μέρος συνολικά 75 παιδιά. Πολύ μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση σε εκδηλώσεις που δεν απαιτούσαν δήλωση συμμετοχής.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε για το σκοπό αυτό με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Κ.Θ.Β.Ε, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ιταλικό και Γερμανικό Ινστιτούτο καθώς και με ομάδες της πόλης, που σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για παιδιά.
Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της διοργάνωσης ενισχύθηκε με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση “Children’s Petersburg Festival”, από την αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης, πόλη με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει συνυπογράψει Πρωτόκολλο Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου εκφράζει την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της προς όλα τα παιδιά και τους ενήλικες που συμμετείχαν, τους συνεργαζόμενους φορείς, τους εθελοντές, το σώμα Σαμαρειτών, τους χορηγούς επικοινωνίας και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και σημειώνει: “Ένα ξεχωριστό τριήμερο, με εκδηλώσεις που χρειάστηκαν επισταμένη προετοιμασία και πολλές ώρες δουλειάς, μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αίσθηση της πληρότητας. Ευχή μας παραμένει, όπως διατυπώθηκε και στην προαναγγελία του φεστιβάλ, να προσθέσει η Θεσσαλονίκη έναν ακόμη διαχρονικό θεσμό στην πλούσια γκάμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τον κεντρικό Δήμο”.
Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του  1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

You may also like...