Οκτώβριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

mouseio byzantinou politismouΠαρουσίαση βιβλίου
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στις 19.30 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης» των Ε. Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου, Χ. Μαυροπούλου – Τσιούμη και Χ. Μπακιρτζή.
Διαλέξεις
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00  Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Ομιλία του Κωνσταντίνου Οικονόμου, ομότ. καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με θέμα «Η αστική και λαϊκή κατοικία στην ελληνική παράδοση»
Η παραπάνω ομιλία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου.
Ξεναγήσεις
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10.00
Δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στην περιοδική έκθεση «Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ» Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, στην κ. Μιχαλοπούλου, καθημερινά 10.30 με 13.00 στο τηλ. 2313 306403.
Ελάχιστος αριθμός επισκεπτών για την πραγματοποίηση της ξενάγησης, 5 άτομα.
Εκδηλώσεις στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στις 12.30 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Στέλλα”, παραγωγής 1956. Σενάριο-σκηνοθεσία Μιχ. Κακογιάννης, Μουσική Μάνος Χατζηδάκις
Διάρκεια ταινίας 90΄
Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
«Μελίνα, Η τελευταία Ελληνίδα θεά». Θα μιλήσουν οι Γ. Αρχιμανδρίτης και Σ. Αρσένης, συγγραφείς του βιβλίου ΜΕΛΙΝΑ: Μια σταρ στην Αμερική και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γ. Βούρος.
Εγκαίνια έκθεσης
Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στις 18.00 | Χώρος υποδοχής (Φουαγιέ)
Τελετή εγκαινίων περιοδικής έκθεσης Φίλιπποι 1914-2014 Εκατό χρόνια ερευνών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών
Ομιλίες: A. Τσιλιπάκου, Διευθύντρια ΜΒΠ, Α. Farnoux, Διευθυντής Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Εναρκτήρια ομιλία Pierre Ducrey, ξένος Εταίρος της Académie
des Inscriptions et Belles-Lettres, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γαλλικής Σχολής Αθηνών «Philippes, la redécouverte d’un site. 100 années de recherches»
20.00 Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης | Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων “Κυριάκος Kρόκος”
Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις:
«Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Ευτυχία Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου”.

 

You may also like...