Οκτώβριος στην Κ.Ο.Θ. – Οι Παρασκευές γεμίζουν μουσική

TSSO G.VRANOSΈργα καταξιωμένων Ρώσων και Ελλήνων συνθετών, πρωτοπόρες συνεργασίες και συμπράξεις με φημισμένους Έλληνες καλλιτέχνες περιλαμβάνει ο φετινός Οκτώβριος για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Η Κ.Ο.Θ. σε συνεργασία με τα 49α Δημήτρια, συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή και παρουσιάζει, στις 10 Οκτωβρίου, το 1ο Κοντσέρτο για βιολί, σε λα-ελάσσονα, έργο 77 του Ντίμτρι Σοστακόβιτς και τη Σεχραζάτ, έργο 35 του Νικολάι Ρίμσκι – Κόρσακοφ από το ανατολίτικο παραμύθι Χίλιες και Μία Νύχτες. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Ανδρέας Τσελίκας.
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€
Με έξι φημισμένους πιανίστες και την καταξιωμένη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου θα συμπράξει η Κ.Ο.Θ σε μια εορταστική συναυλία, στις 17 Οκτωβρίου, για να τιμήσει τα 100 χρόνια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, θα παρουσιάσει έργα Σοστακόβιτς, Νικήτα, Ριάδη, Ανισέγκου και Βέρντι. Σολίστ στο πιάνο θα είναι οι: Δόμνα Ευνουχίδου , Λόλα Τότσιου, Αντώνης Ανισέγκος, Θεόδωρος Αλβανός, Σταμάτης Βλαχοδημήτρης και Μελίνα Τσινάβου.
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€
Με μια πανηγυρική συναυλία η Κ.Ο.Θ. θα γιορτάσει, στις 26 Οκτωβρίου, την ημέρα που τιμάται η μνήμη του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την Εθνική Επέτειο, με έργα των καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών Μιχαηλίδη, Σκαλκώτα, Σαμαρά, Καλομοίρη και Μάντζαρου και του φιλέλληνα Ραβέλ, υπό τη μουσική διεύθυνση του φημισμένου μαέστρου Άλκη Μπαλτά. Με την Κ.Ο.Θ. συμπράττουν η μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου. Στην εκτέλεση των έργων του Μανώλη Καλομοίρη και του Νικόλαου Μάντζαρου η Κ.Ο.Θ. συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Έναρξη: 21:00
Εισιτήρια: 20€, 12€, 8€
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κ.Ο.Θ. διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο πλαίσιο του θεσμού Νέοι Καλλιτέχνες για το 2014, στις 31 Οκτωβρίου. Οι τρεις φιναλίστ που θα προκύψουν μετά από μια σειρά μουσικών «δοκιμασιών» θα κληθούν να διευθύνουν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έργα Γ. Στράους, Σούμαν και Μπραμς.
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους, 2310 236990)
Εκδοτήριο Χ.Α.Ν.Θ. (Πλ. Χ.Α.Ν.Θ., 2310 241007)
Εκδοτήριο Ο.Μ.Μ.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους) για τη συναυλία στις 26/10/2014
Ισχύει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

You may also like...