Οι S.W.I.M (Someone Who Isn’t Me) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τον Σεπτέμβριο τα Music Escapades συνεχίζουν να εξερευνούν και να αναδεικνύουν τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή και μας προτείνουν δύο διαφορετικά μουσικά σύνολα σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.

Οι S.W.I.M (Someone Who Isn’t Me), δηλαδή οι Μαρία Χατζάκου, η Μαριλένα Ορφανού και η Τζίνα Δημακοπούλου, έρχονται να μοιραστούν την αδυναμία τους στα αναλογικά και toy-synths, τις χαοτικές κιθάρες, τα ψεύτικα βιολιά, τα γυναικεία φωνητικά και τα περίεργα ρυθμικά σχήματα.

Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, όπου έπαιξαν ζωντανά τη δική τους πρωτότυπη μουσική για τη βωβή ελληνική ταινία Αστέρω του Δ. Γαζιάδη (1929). Το πρώτο τους single Αναζήτηση / Never Find it γράφτηκε ειδικά για τους τίτλους τέλους της νέας της ταινίας της Αθηνάς Τσαγγάρη, Chevalier (βραβείο καλύτερης ταινίας BFI London Int’l Film Festival).

Έκαναν το πρώτο τους live στο Winter Plissken Festival το Δεκέμβριο του 2016 και τον Μάρτιο του 2017 ταξίδεψαν στο περίφημο φεστιβάλ SXSW στο Austin του Τέξας, το μεγαλύτερο Music Showcase φεστιβάλ στον κόσμο. To Μάιο του 2018 κυκλοφόρησαν το επόμενο τους single Gomenaki και το music video σε σκηνοθεσία Άλκη Παπασταθόπουλου έφτασε πάνω από 100.000 views μέσα σ’ ένα μήνα. Το κομμάτι και το video αποθεώθηκαν ως το απόλυτο καλοκαιρινό hit. O πρώτος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018.

Στο πλευρό των S.W.I.M. εμφανίζονται οι Lip Forensics.
Το ηλεκτρονικό ντουέτο των Zade και Ekelon, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα στραβοκομμένα beats και τις ημιτονοειδείς μπασογραμμές σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσουν το soundtrack των αγαπημένων τους σκηνών εγκλήματος. Οι Lip Forensics εμφανίστηκαν ενεργά στη σκηνή το 2017 και έχουν περάσει αρκετό χρόνο σε stages με συμμετοχές σε μερικά από τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ (Release festival, Up festival), καθώς και σε διάφορα club nights δίπλα σε καλλιτέχνες  όπως οι Groove Armada και ο Alexis Taylor.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Cheiloscopy”, η οποία ολοκληρώθηκε υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Σεραφείμ Τσοτσώνη,  κυκλοφορεί αυτήν την εποχή απο την Amour Records και θα ακουστεί δυνατά στο ΚΠΙΣΝ.

Πέμπτη 13/09 | 21.00

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ

 

Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο. 

You may also like...