Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

trwadesTην σπαρακτική αρχαία τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη , μια συμπαραγωγή της 5ης Εποχής και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, θα φιλοξενήσει το Κατράκειο την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Η παράσταση έχει ανέβει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και επεξεργασία κειμένου Θέμη Μουμουλίδη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν οι: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαϊνης, Λένα Παπαληγούρα,Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου,Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Ίριδα Μάρα(κλαρινέτο), Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν)
Λίγα λόγια για το έργο
Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μια μεταφορά στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων… Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση… Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…
Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 4ος όροφος Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων)
Τιμή εισιτηρίου 15 € (κανονικό), 13 €(φοιτητικό), 10€ (ανέργων) .
Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

You may also like...