Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ

HHhHΟι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 20:30 Laurent Binet  View this email in your browser Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 20:30 Laurent Binet  Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ» ο βραβευμένος με Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου μυθιστοριογράφου, Laurent Binet έρχεται στην Αθήνα σε μία βραδιά γνωριμίας με το κοινό με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του HHhH – Himmlers Hirn heisst Heydrich (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ). Τον συγγραφέα παρουσιάζουν και συζητούν μαζί του, ο συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίου Γιώργος Ξενάριος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο & τις εκδόσεις Κέδρος Είσοδος ελεύθερη. Διαδοχική μετάφραση. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά από το παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=J1BtDrPm0hA
Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα:
Πράγα, 1942. Δύο τσεχοσλοβάκοι παρτιζάνοι σταλμένοι από το Λονδίνο πέφτουν με αλεξίπτωτο κοντά στην Πράγα. Αποστολή τους να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, δεξί χέρι του Χίμλερ, αρχηγό της Γκεστάπο και των μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για την «Επιχείρηση Ανθρωποειδές», μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.
Φιλόλογος, κριτικός και δημοσιογράφος, ο Laurent Binet δημοσιεύει το 2010 το πρώτο του μυθιστόρημα, το HHhH, έργο γεμάτο παλμό και απόλυτα πρωτότυπο, που θα χαιρετιστεί από την κριτική αμέσως μόλις εκδοθεί. Καθώς σκέφτεται για τη μυθοπλασία και την προβληματική της σύνδεση με την ιστορική αλήθεια, γράφει: «Ελπίζω μόνο πως, πίσω από το παχύ στοχαστικό στρώμα εξιδανίκευσης που θα απλώσω πάνω σ’ αυτή την απίθανη ιστορία, ο καθρέφτης της ιστορικής αλήθειας θα είναι ακόμα διαπερατός».

Grasset, 2010 | Κέδρος, 2015 (μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος)

Βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου μυθιστοριογράφου το 2010, Βραβείο αναγνωστών βιβλίων τσέπης το 2011.
Άννα Θεοδόση
Διεύθυνση Επικοινωνίας
IANOS | T 210 3243387 | M 6958004810 | F 2103217686 | E pr@ianos.gr | www.ianos.gr

You may also like...