Οι Πέρσες του Αισχύλου στο θέατρο της Επιδαύρου

Δόθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη παράσταση των Περσών του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Αθρόα ήταν η προσέλευση
και πολύ ζεστή η ανταπόκριση του κοινού για την παραγωγή του ΘΟΚ, που επιστρέφει στην Επίδαυρο μετά από 4 χρόνια. Χαρακτηριστικά της μεγάλης επιτυχίας ήταν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της παράστασης, όπου το κοινό επανέφερε 4 φορές τους ηθοποιούς στη σκηνή μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό!  Ο παλμός, η ενέργεια και οι δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και του Χορού σχολιάστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τους θεατές.
Με την παρουσία τους τίμησαν  την παράσταση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υπουργός Ναυτιλίας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, η πρώην Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η αναπληρώτρια διευθύντρια του ΚΘΒΕ Μαρία Τσιμά, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Βίκτωρ Αρδίττης, η Εύα Νάθενα και πολλοί άλλοι.
Μετά τη  δεύτερη παράσταση στην Επίδαυρο, ο ΘΟΚ θα πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, σε Ιωάννινα (19/08), Φεστιβάλ Δίου (22/08), Θεσσαλονίκη (25/08) και Ηρώδειο (30/08).
Πρόγραμμα περιοδείας:
Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. (Θέατρο Φρόντζου), Ιωάννινα
Σάββατο 19 Αυγούστου
Αρχαίο Θέατρο Δίου
Τρίτη 22 Αυγούστου
(46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017)
Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 25 Αυγούστου
(3ο Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνει το ΚΘΒΕ)
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τετάρτη 30 Αυγούστου
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία/Μουσική Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Μετρική Διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Χειμώνας
Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης)
Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου,
Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Από: Frog on the road <press@fotr.gr>

 

You may also like...