Οι μουσικοί της Καμεράτας και ο Γιώργος Πέτρου στο Μέγαρο

Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Διάσημοι σε όλο τον κόσμο για τις ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες τους, οι Μουσικοί της Καμεράτας και o Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν μια αποκλειστικά «μπετοβενική» βραδιά στο Μέγαρο. Μαζί τους στη σκηνή, η διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Aλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Το δραστήριο αθηναϊκό σύνολο και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός, μετά τις θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στο Ουίγκμορ Χολ του Λονδίνου, επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια συναυλία με κοινό παρονομαστή τον λατινικό αριθμό V. Έναν αριθμό που παραπέμπει στην Πέμπτη Συμφωνία αλλά και στο Πέμπτο Κοντσέρτο, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό, το οποίο η Α. Παπαστεφάνου θα ερμηνεύσει σε ένα αυθεντικό φορτεπιάνο Stodart του 1820, παρόμοιο με το θρυλικό Broadwood του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Δύο μεγαλειώδεις συνθέσεις του σπουδαίου γερμανού μουσουργού από ένα ελληνικό σύνολο που θεωρείται από τους κριτικούς κορυφαίο σε έργα Μπετόβεν. Στο πρόγραμμα, και η λαμπερή Εισαγωγή από το μπαλέτο «Τα πλάσματα του Προμηθέα». Beethoven V στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.
Ο μαγικός ήχος των οργάνων εποχής της Καμεράτας υπόσχονται ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο. Εντέρινες χορδές και ιδιόρρυθμα δοξάρια στα έγχορδα, φυσικά κόρνα και τρομπέτες, ξύλινα πνευστά με ελάχιστα κλειδιά που παράγουν αληθινό «ξύλινο» ήχο, μπαρόκ τρομπόνια και τύμπανα και ένα εντυπωσιακό κόντρα φαγκότο εποχής δίνουν νέα διάσταση στα πολυαγαπημένα αριστουργήματα του Τιτάνα της μουσικής. Οι ήχοι των αρχών του 19ου αι. γίνονται το όχημα για μια πιο σύγχρονη και παράλληλα αποκαλυπτική προσέγγιση της μουσικής αυτής.
Οι Μουσικοί της Καμεράτας αποτελούν σήμερα το κατ’ εξοχήν ελληνικό σύνολο με σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Τους επόμενους μήνες η ορχήστρα θα εμφανιστεί σε φημισμένα ευρωπαϊκά μουσικά κέντρα: στο Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, στο Theater an der Wien σε δύο διαφορετικές παραγωγές, στο Ουίγκμορ Χολ του Λονδίνου για δεύτερη φορά φέτος, στο περίφημο μπαρόκ θέατρο του Μπαϋρόυτ, στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φερράν, στο Φεστιβάλ Χαίντελ του Χάλλε, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν δύο νέες ηχογραφήσεις της από διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες.
Το πρόγραμμα
Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Εισαγωγή στο μπαλέτο «Τα πλάσματα του Προμηθέα», έργο 43
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73
Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67
Tιμές εισιτηρίων
9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 € (διακεκριμένη ζώνη)
Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr
Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

 

You may also like...