Οι Εncardia με τον ήχο της Κάτω Ιταλίας την Τετάρτη στο Δημοτικό θέατρο “Απόλλων”

ENCARDIAΜία παράσταση που θα είναι ταξίδι και γιορτή …υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας υπόσχονται οι Encardia αυτή την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλ. Γεωργίου στις 21:30.
Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελληνοφώνων της κάτω Ιταλίας, το σχήμα των Εncardia σμίγει με το κοινό του σε ένα ακόμα ραντεβού αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, την Τετάρτη 1η Απριλίου.
Oι Encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία και Γαλλία. Έχουν εκδώσει 5 δίσκους μέχρι στιγμής και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο για τη δισκογραφία αλλά και για τη μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται επί σκηνής.
Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής της Κάτω Ιταλίας (G. Avantaggiato, R. Licci, E. Castagna, C. Villani, E. Pagliara, D. Durante, τα συγκροτήματα ghetonia, malalingua, mala agapi, arakne mediterranea κ.α.) καθώς και με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Klaudia Delmer, Χρίστος Τσιαμούλης, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, οι συνθέτες Γ. Βούκανος και Ν. Πλατύραχος, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α.
Αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση του συγκροτήματος με το Βετεράνο Giovanni Avantaggiato στο φεστιβάλ «La notte della taranta» (Corigliano, Ιταλία), παρουσία 120.000 θεατών. Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, κατέγραψε ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «encardia, η πέτρα που χορεύει» (2012). Η ταινία αυτή απέσπασε θεαματικά το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Ελληνική παραγωγή – μεγάλου μήκους” στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Προπώληση στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων:
Γενική είσοδος – 12 ευρώ
Πληροφορίες 2610 273613.

You may also like...