Οι εκθέσεις των μεγάλων μουσείων της Γαλλίας στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Fragonnard_afficheΟ ερωτευμένος Fragonard, γαλαντόμος και ακόλαστος
Ξενάγηση της έκθεσης – Ζωντανή προβολή απευθείας από το του Μουσείο του Λουξεμβούργου στο Παρίσι
3/11/2015, 20:00 | auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει μια πρωτότυπη ξενάγηση στη νέα έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου, σε ζωντανή προβολή στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Ανακαλύψτε τα έργα του ζωγράφου Jean-Honoré Fragonard, όπως παρουσιάζονται από μια ξεναγό που θα σας οδηγήσει να εξερευνήσετε για μια ώρα τα σημαντικότερα θέματα και τα πιο όμορφα έργα της έκθεσης.
Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά (περιορισμένος αριθμός δεκτών μετάφρασης)
Δωρεάν είσοδος
Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:
Η ερωτική έμπνευση διαπερνά το έργο του Jean-Honoré Fragonard (1732 – 1806). Αισθησιακή, ακόλαστη, πονηρή ή ανοιχτή σε μία νέα ερωτική ηθική, συνεχίζει να σκηνοθετεί την συνεύρεση των σωμάτων και τη ένωση των ψυχών. Η διαρκής αυτή εξερεύνηση του αισθησιασμού και του συναισθήματος ανθίζει στη συνέχεια μέσω αντιθέσεων, το έργο «Divin Frago» παρουσιάζεται με τόση λεπτότητα στα «μυστικά» έργα, σκηνές εσοχής στο δηλωμένο αισθησιασμό, όπως στον εορτασμό μιας ειλικρινούς και ηθικής αγάπη. Συγκεντρώνοντας έργα ζωγραφικής, σχέδια και εικονογραφημένα βιβλία, μερικές φορές με σκληρό ερωτικό περιεχόμενο, η έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Fragonard μέσα από ένα αισθησιακό πρίσμα, επανατοποθετώντας το στο σταυροδρόμι των αισθητικών και ηθικών ανησυχιών του Διαφωτισμού.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Σεπτέμβρη 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο Μουσείο του Λουξεμβούργου στο Παρίσι.

You may also like...