Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου LES FEMMES DU 6EME ETAGE

gynaikesΜε μια υπέροχη κωμωδία του Jean-Philippe Le Guay ξεκινάμε τις προβολές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”  στις 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 και ώρα 9.30 το βράδυ.
Παρίσι, 1960.
Ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ (Fabrice Luchini), ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σουζάν (Sadrine Kiberlain) και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους. Όμως ο κόσμος τους θα έρθει τα πάνω κάτω, όταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους μετακομίζει μια πολύχρωμη και ζωηρή παρέα από Σπανιόλες, που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην πολυκατοικία.
Ο Ζαν-Λουί θα συνδεθεί αναπάντεχα μαζί τους, ιδιαίτερα με τη δυναμική Κονσεπσιόν (Carmen Maura) και κυρίως με τη γοητευτική ανιψιά της, Μαρία (Natalia Verbeke), τη νέα υπηρέτρια της οικογένειάς του, που θα τον κάνουν να εκτιμήσει τις απλές χαρές της ζωής…Μπορεί όμως ν’ αλλάξει ένας άντρας της ηλικίας του;
Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου
LES FEMMES DU 6EME ETAGE
Σκηνοθεσία: Jean-Philippe Le Guay
Σενάριο: Jean-Philippe Le Guay, Jerôme Tonerre
Πρωταγωνιστούν:
Ζαν-Λουί: Fabrice Luchini, Σουζάν: Sadrine Kiberlain, Μαρία: Natalia Verbeke, Κονσεπσιόν: Carmen Maura
Χώρα:Γαλλία
Διάρκεια: 104′
Είδος ταινίας : Κωμωδία
Βραβεία: César 2012 – Βραβεία Β’ Γυναικείου ρόλου (Carmen Maura),Κοστουμιών (Christian Gasc) και Σκηνογραφίας (Pierre-Francois Limbosch)

 

You may also like...