Οι γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων τιμήθηκαν και πάλι εφέτος με περισσή αγάπη και αγωνιστικότητα

Οι γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων τιμήθηκαν και πάλι εφέτος με περισσή αγάπη και αγωνιστικότητα….

    Την Κυριακή το πρωί, 6 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων».

Την οργανωτική ευθύνη της 5ης αυτής διοργάνωσης είχε ο Δήμος Νέας Ιωνίας με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) και τον Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ. Συνδιοργανωτής ήταν ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής / Τμήμα Αθλητισμού.

   Ο αγώνας περιελάμβανε δύο αποστάσεις: 1.000 μ. για παιδιά από 9 ετών έως και 18 ετών, και 10.000 μ. για ενήλικες από 18 ετών μέχρι και άνω των 70 ετών.

   Οι διοργανωτές είχαν επιμερίσει μεταξύ τους τις σχετικές αρμοδιότητες και τις έφεραν εις πέρας με απόλυτη συνέπεια, αφού είχαν ασχοληθεί με τα διάφορα θέματα από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο καιρός ήταν πολύ ευνοϊκός για τέτοιο αγώνα μεγάλης απόστασης και αρκετών υψομετρικών δυσκολιών, και έτσι οι δρομείς απόλαυσαν τις «Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων», με τα πολλά προσφυγικά σπιτάκια, τις εκκλησίες, τα εργοστάσια και τα αγέρωχα φουγάρα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που φέρνει κυρίως η ζέστη.

   Η Πλατεία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, μπροστά από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. είχε γεμίσει από μικρά παιδιά, που με αγωνία περίμεναν να τρέξουν, αλλά και από τους ενήλικες που τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν τους συναθλητές τους και να ανταλλάξουν χαιρετισμούς και να πουν τα νέα τους.

   Ο αγώνας αυτός, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αγώνες δρόμου που διοργανώνονται από τους ανωτέρω διοργανωτές, διακρίνονται για την αρτιότητα και το σεβασμό στους δρομείς που προσέρχονται, γιατί γνωρίζουν ότι εδώ υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές των πιο επίσημων και σοβαρών αγώνων, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, προσωπικούς αριθμούς συμμετοχής, φύλαξη διαδρομής, ιατρική βοήθεια με ασθενοφόρο και εθελοντές του ΕΕΣ, φύλαξη ρούχων, υδροδοσία κ.α.  και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.

   Η Τροχαία Ν. Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία των δύο Δήμων, τα επιτελεία των γυμναστών του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και του Τμήματος Αθλητισμού Ν. Φιλαδέλφειας, το Δ.Σ., οι προπονητές, τα μέλη και οι αθλητές της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, δύο εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και πλέον των 100 εθελοντών, πρόσφεραν υπηρεσίες ποιότητας και οι αγώνες διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν χωρίς παράπονα ή ατέλειες.

   Την υπόσχεση του αθλητή των 1.000 μ. απήγγειλε η αθλήτρια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Μαρία Κατσίκη και των 10.000 μ. ο γνωστός παλαιός πρωταθλητής του Μαραθωνίου (και πάντοτε παρών στους αγώνες δρόμου του Δήμου μας) Γιώργος Μάλλιαρης.

   Στον αγώνα των 1.000 μ. πρώτος νικητής ήταν ο  Μίχογλου Θωμάς (ΓΑΣ Καματερού), με χρόνο 2.58.32 και πρώτη νικήτρια η Εσμερλή χρύσα (Ίκαρος Ν. Ιωνίας), με χρόνο 3.34.61.

   Στον αγώνα των 10.000 μ. πρώτος νικητής ήταν ο Κολυβάς Δημήτρης (Αίολος Κορυδαλλού) με χρόνο 36.38 και πρώτη νικήτρια η Σπαθή Βασιλική (Πανελλήνιος Γ.Σ.) με χρόνο 41.18

   Στον αγώνα των 1.000 μ. συμμετείχε η τυφλή αθλήτρια Παρασκευή Τσαβάλια και στον αγώνα των 10.000 μ. ο τυφλός Παρολυμπιονίκης του 2004 Μαραθωνοδρόμος Νίκος Τσατσακλάς. Συνοδός και στους δύο ήταν η Κατερίνα Βλαχαντώνη. Η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε και τους δύο αθλητές, που αποτελούν παράδειγμα θέλησης. Βραβεύτηκε επίσης και ο Μαραθωνοδρόμος κ. Στέλιος Πρασσάς, 88 ετών, που μετείχε και φέτος στα 10.000 μ.

   Όλοι οι δρομείς τερματίζοντας έπαιρναν, εκτός από το μπουκαλάκι με το νερό, από ένα γευστικότατο γιαούρτι προσφορά της Βιομηχανίας Γάλακτος ΚΡΙ – ΚΡΙ, που εξασφάλισε το μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Γιάννης Φιλτισάκος.

   Τα σχόλια των άνω των 400 δρομέων ήταν όλα εγκωμιαστικά και έδιναν έμφαση στην αρτιότητα της διοργάνωσης, στην Ελληνική μουσική με Μικρασιατικά τραγούδια, καθώς και στους εθελοντές που ήταν κατανεμημένοι σε όλο το μήκος των διαδρομών.

   Χαιρετισμό απηύθυναν: Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα των 10.000 μ. και ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ. Λουκάς Χριστοδούλου (ο οποίος είχε τη μεγάλη ευθύνη και αρμοδιότητα της συγκέντρωσης και οργάνωσης των εθελοντών),.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Σπύρος Μπερδέσης, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση των 1.000 μ., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Κώστας Κουλούρης, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Γκέλλυ Σακαλόγλου, Άρης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Ιωνίας: κ. Γιάννης Ιωάννου, κ. Ελένη Χαντζή, κ. Ελένη Γρίβα, κ. Χάρης Λάμπρου, κ. Χρήστος Κανλής, κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου, κ. Όλγα Ακιανίδου. Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρος Αμανατίδης,  ο Διευθυντής του Τμήματος Αθλητισμού της Ν. Φιλαδέλφειας κ. Άρης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. «Αγία Όλγα» κ. Κούρτης, που πάντοτε υποστηρίζει με νοσηλευτικό προσωπικό τις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου μας και η κ. Παναγιώτα Σούγια από την ΙΟΝΙΑΝΕΤ που διαρκώς προβάλλει τις εκδηλώσεις μας.

   Παρόντες ήταν ακόμη οι εκπρόσωποι των Μικρασιατικών Συλλόγων και λοιπών Πολιτιστικών  Συλλόγων του Δήμου μας: κ. Νουβέλογλου, κ. Σπανοπούλου, κ. Ανθρακίδου, κ. Κοντίτσης, κ. Κωστιδάκης, κ. Χατζηϊωάννου, κ. Χομπάς, κ. Δαρμογιάννης, κ. Παπαδόπουλος, κ. Κωτούλα οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη φύλαξη της διαδρομής και την εξυπηρέτηση του αγώνα.

   Επίσης τίμησαν την εκδήλωση η κυρία Μαίρη Αρώνη από τον Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου, η οποία βοήθησε στην προβολή του αγώνα και ο κ. Ηρακλής Αθανασόπουλος συγγραφέας, αθλητικογράφος και φίλος των διοργανώσεών μας.

   Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των διοργανωτών. Το δίπλωμα συμμετοχής σας μπορείτε να εκτυπώσετε από το συνημμένο αρχείο, στο οποίο  θα βρείτε το δίπλωμά σας (με το όνομά σας και το χρόνο τερματισμού σας).

   Στα γραφεία του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας μπορείτε να βρείτε πολλές φωτογραφίες από τους αγώνες. Μπορείτε να τις πάρετε δωρεάν, αλλά πρέπει να προσέλθετε ένα απόγευμα και να σας τις αντιγράψουμε σε ένα δικό σας μέσο αποθήκευσης.

You may also like...