Ξεναγήσεις των δύο εκθέσεων στα πλαίσια του Athens Print Fest

Μετά τα δύο επιτυχή εγκαίνια της έκθεσης “Η Χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο” στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ σας ενημερώνουμε για τις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την επιμελήτρια της έκθεσης και της έκδοσης του καταλόγου Νέλλη Κυριαζή.

Θα χαρούμε να σας συνοδεύσουμε στην περιήγηση των έργων.

Hμέρες ξεναγήσεων:

Στο Σπίτι της Κύπρου: Πέμπτη 11 Οκτ. και Πέμπτη 25 Οκτ. στις 11.30

Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο: Τρίτη 16 Οκτ. και Τρίτη 23 Οκτ. στις 18.30

με τους χαιρετισμούς μας

Δήμητρα Σιατερλή και Pino Pandolfini

ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟY ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΧΑΜΠΗ, (ΚΥΠΡΟΣ)

Jorge Fanuvy Nuñez Aguilera, Giorgos Constantinou,Hambis,CharalambosKrasias,Panagiotis Larcos, Mircea Nechita, Costas Economou, Eleni Panagidou, Frixos Papantoniou, Simone Philippou, Peter Paul Piech, Salvador Pizzaro, Nikolas Rotsidis, Nota Siotropou, Rinos Stefani, Heiri Strub, Stelios Stylianou

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ MUSEO CIVICO DELLE CAPPUCCINE DI BAGNACAVALLO, (RAVENNA, ITALIA)

Ermes Bajoni, Alfredo Bartolomeoli, Liliana Bastia, Flavia Belò, Dalma Bresolin, Ennio Calabria, Anna Laura Cartocci, Leopoldo Ceccarelli, Manlio Chieppa, Giuliana Consilvio, Jürgen Czaschka, Anselmo Francesconi, Pietro Guberti, Trento Longaretti, Cesco Magnolato, Nullo Mazzesi, Elettra Metallinò, Alessandra Micheletti, Riccarda Pagnozzato, Ettore Panighi, Sergio Pedrocchi, Ivan Piano, Giulio Ruffini, Agim Sako, Severino Spazzini, Luigi Timoncini, Renzo Vespignani, Giancarlo Vitali, Roberta Zamboni.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ (ΑΘΗΝΑ)

Ioannis Antonopoulos, Michalis Arfaras, Silvano Barducci,ChronisBotsoglou,OnorioBravi,Vlassis Caniaris, Florence Christakis, Dimitris Condos,KorniliosGrammenos,PanayotisGravvalos, Nikos Kaskouras, Vasso Katraki, Harris Kondosphyris, Anastasia Konstantakou, Yorgos Kypris, Κaty Mahrt, Anna Mendrinou, George Milios, KyriakosMortarakos, LambrosOrfanos,Pandelis Pandelopoulos, Pino Pandolfini, Spyridoula Politi, Xenis Sachinis, Roubina Sarellakou, Dimitra Siaterli, Yannis Stefanakis, Yorgos Taxiarchopoulos, Thodoros (Papadimitriou), Giorgos Tsakiris, Aristidis Vlassis, Manolis Yannadakis, Marisa Zattini, Maria Ziaka, Popi Zoidi.

http://www.athens-printmaking.com

info@athens-printmaking.com

Η Χαρακτική ως Κοινωνικό Σχόλιο

Στο πλαίσιο του Athens Print Fest 2018

Στο πλαίσιο του Athens Print Fest 2018

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Έργα συνεργατών καλλιτεχνών του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλή και από τη Συλλογή του Museo Civico delle Cappuccine di Bagnacavallo- Ιταλία

Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 19.30-21.30

Διάρκεια: 3-31 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-17.00 Σάββατο 11.00-13.30

Πατησίων 47, Τ. 210 5242646, 210 5242674 Μετρό Σταθμός Ομόνοια

Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έργα συνεργατών καλλιτεχνών του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλή

και από τη Συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή –Κύπρος

Εγκαίνια: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 20.00

Διάρκεια: 2-26 Οκτωβρίου 201

Δευτέρα και Τετάρτη 10.00-18.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-15.00

Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα Τ. 210 3734934

Μετρό Σταθμός Σύνταγμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΈΚΘΕΣΗ

Η Χαρακτική ως Κοινωνικό Σχόλιο

Στο πλαίσιο του Athens Print Fest 2018

Στο πλαίσιο του Athens Print Fest 2018 το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλή που συμπληρώνει εφέτος 41 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, προτείνει και διοργανώνει την έκθεση H Χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο. H ενδιαφέρουσα έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Κέντρου Χαρακτικής με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο , το Σπίτι της Κύπρου, το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στην Κύπρο και το Museo Civico delle Cappuccine di Bagnacavallo – Ιταλία.

Παρουσιάζει έργα πολύ σημαντικών Ευρωπαίων καλλιτεχνών της χαρακτικής από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία στην πλειονότητά τους, αλλά και από το Μεξικό και τις Η.Π.Α, οι οποίοι έχουν φιλοτεχνήσει έργα, κινούμενοι γύρω από τον άξονα του σχολιασμού της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας και ιστορικών γεγονότων , χωρίς να παραβλέπουν όμως και περισσότερο “ιδιωτικές” καταστάσεις, όπως είναι η μοναξιά των μεγαλουπόλεων.

Η έκθεση H Χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιo συσπειρώνει πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες, με ανόμοια “εθνικά“ βιώματα και διαφορετική κοινωνική “ιστορία”. Kαταγράφει ανησυχίες, θέσεις και προβληματισμούς, άλλοτε με σαρκασμό και σάτιρα, άλλοτε με περισσότερο έμμεσες προσεγγίσεις.

H συνύπαρξη 82 καταξιωμένων χαρακτών, παλαιών και μεταγενέστερων, με κεντρικό πυρήνα την θέση της Τέχνης απέναντι στα πράγματα, αναδεικνύει, όπως είναι φυσικό προβλήματα της σύγχρονης πραγματικότητας σε πολλά επίπεδα. Η οικονομική εξαθλίωση, ο πόλεμος, η μετανάστευση, η πολιτική και η λαγνεία της εξουσίας, η διεκδίκηση δικαιωμάτων, η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ορισμένα από τα θέματα που κινητοποίησαν τους καλλιτέχνες. Είναι, επί πλέον, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η μελέτη των ερεθισμάτων που προκάλεσαν την ανάγκη διατύπωσης σχολίου σε Κύπριους, Ιταλούς και Έλληνες καλλιτέχνες που υπογραμμίζει τις ιδιαίτερες κοινωνικοπολιτικές και ιστορικές συνθήκες της πατρίδας τους.

Η Έκθεση παρουσιάζεται ταυτόχρονα τον Οκτώβριο σε δύο ιδιαίτερα σημαντικούς χώρους Πολιτισμού, το Σπίτι της Κύπρου και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, οι οποίοι με την θερμή τους συνεργασία συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, όπως και στην έκδοση του καταλόγου. Την επιμέλεια της έκθεσης και του καταλόγου που την τεκμηριώνει, είχε η ιστορικός της τέχνης Νέλλη Κυριαζή, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του καταλόγου η Σαλώμη Παπαδοπούλου.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την Νέλλη Κυριαζή και στους δύο χώρους.

You may also like...