Ξεναγήσεις στην έκθεση “Οι άνθρωποι του Δεσποτικού” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση From: Ιωάννης Ανδρέου 10:18 AM (17 minutes ago) To: ibelantakis@protonmail.ch Custom Filter Move to Label as Reply Reply all Forward More Show details

Οι άνθρωποι του Δεσποτικού – Μαίρη Χατζάκη

Ξεναγήσεις στην έκθεση

Με εξαιρετική επιτυχία εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), η έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη με τίτλο «Οι άνθρωποι του Δεσποτικού», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη. Η έκθεση, που διοργανώνουν το Hellenic American College (HAEC) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας και Τέχνης Αντιπάρου, συνεχίζεται μέχρι και τις 2 Μαρτίου 2019.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν περισσότεροι από 400 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων αρχαιολόγοι, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του εικαστικού και φωτογραφικού χώρου. Των εγκαινίων προηγήθηκε στο κατάμεστο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης διάλεξη του Γιάννου Κουράγιου, Αρχαιολόγου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Υπουργείου Πολιτισμού και Διευθυντή Ανασκαφής Δεσποτικού Αντιπάρου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Οι άνθρωποι του Δεσποτικού», πραγματοποιούνται δύο ανοιχτές για το κοινό ξεναγήσεις από την επιμελήτριά της και ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, παρουσία της Μαίρης Χατζάκη, τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 12:30
  • Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 19:30

Στην έκθεση, η Μαίρη Χατζάκη παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές των μαρμαρογλυπτών κατά την ώρα εργασίας για την αποκατάσταση των αρχαίων μνημείων στη νησίδα Δεσποτικό. Το Δεσποτικό, η αρχαία Πρεπέσινθος, βρίσκεται δίπλα στην Αντίπαρο και, όπως αποκαλύπτουν οι ανασκαφές, τα ερείπια των μνημείων ανήκουν σε ιερό -πιθανώς της Άρτεμης και του Απόλλωνα- που είχε πανελλήνια ακτινοβολία στον αρχαίο κόσμο. Μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Ελληνοαμερικανική Ένωση η έκθεση θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, για να παρουσιαστεί στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης στις 10/10/2019. Ο κατάλογος που συνοδεύει τις δύο εκθέσεις εκδίδεται από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 12:30

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 19:30

Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

11 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2019

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά
Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση Πολιτιστικών: (210 3680052), www.hau.gr/culture
1. Ο Γιάννος Κουράγιος και η Μαίρη Χατζάκη.2. Η εικαστικός Αφροδίτη Λίτη και η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη.3. Το κατάμεστο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κατά την εισαγωγική παρουσίαση της Λουΐζας Καραπιδάκη.4 & 5. Απόψεις της έκθεσης την ημέρα των εγκαινίων.

You may also like...