Ξεναγήσεις από την Art in Progress για το 2o Street Art Festival Patras

_nH Art in Progress σας προσκαλεί στις πιο ιδιαίτερες ξεναγήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Πάτρα.
Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί θα βρίσκετε στην πόλη μας ο λουξεμβούργιος καλλιτέχνης Serge Ecker για μία μοναδική ανοιχτή ξενάγηση και συζήτηση που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας μαζί με την επιμελήτρια της έκθεσης «Τετράδια των δρόμων. Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων», Σοφία Ελίζα Μπουράτση.Στην συνέχεια της ίδιας ημέρας, στις 19:00 το απόγευμα στο επάνω μέρος των σκαλιών της Γεροκωστοπούλου, θα ξεκινήσουν ανοιχτές συζητήσεις και περιήγηση για όλους τους πολίτες στα σημεία της πόλης που δημιουργήθηκαν τα γκραφίτι. Στις ανοιχτές συζητήσεις αυτές θα συμμετάσχουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, ιστορικοί τέχνης, πολίτες, περαστικοί, μικροί και μεγάλοι. Η Art in Progress επέλεξε τη φιλοσοφία του ανοιχτού forum κατά την διάρκεια του οποίου όλοι εξίσου θα έχουν δικαίωμα να ρωτήσουν, να μάθουν και να πουν την γνώμη τους.Μην χάσετε λοιπόν αυτή την πρωτοποριακή, μοναδική ξενάγηση!
«Βασανίζεται» ο Serge Ecker;
Κάνει Graffiti;
O λουξεμβούργιος καλλιτέχνης, έργο του οποίου φιλοξενείται για ακόμη 10 μέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, μόλις ήρθε στην Πάτρα από την Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, όπου μαζί με την ομάδα του, αντιπροσωπεύουν το Λουξεμβούργο. Θέμα της ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι η σημασία που έχουν τόσο οι φωτογραφίες του Τάκη Σπυρόπουλου όσο και το ιδιαίτερο αυτό έργο που λέγεται βασανίζομαι… σε αρχαιολογικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα γκραφίτι–murals την Κυριακή 5 Ιουνίου θα είναι όλα ολοκληρωμένα. Πως βίωσαν οι καλλιτέχνες αυτή την εμπειρία στην πόλη μας; Τι θέλουν να μας πουν με τα έργα που θα μείνουν για αρκετά χρόνια στην Πάτρα; Τι θέλουμε να πούμε εμείς σε αυτούς και πια η σκέψη μας συνολικά για την Τέχνη στον δημόσιο χώρο; Πόσο νοιαζόμαστε για την όψη της πόλης μας; Να μία ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά για τα καλά και τα κακά στον πολιτισμό της πόλης μας.Στο τέλος της διαδρομής στο parking της Σαχτούρη και Ρήγα Φεραίου θα παρουσιαστεί video της δράσης. Κάτι σαν παλιό σινεμά…
Σας περιμένουμε!
Είσοδος ανοιχτή, δημόσια και ελεύθερη.
ArtWalk 2
13 Μαΐου 2016 – 13 Ιουνίου 2016
Η έκθεση «Τετράδια των δρόμων.
Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων»
Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Graffiti Art
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 10 murals, σε 10 ημέρες, σε μία πόλη
διοργανώνεται από την Art in Progress στα πλαίσια του φεστιβάλ Artwalk 2
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Θανάσης Μουτσόπουλος

You may also like...