Ξεκινά στη δημοτική ενότητα Ρέντη το 12 Διαδημοτικό Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

Ξεκινά στη δημοτική ενότητα Ρέντη το 12 Διαδημοτικό Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

«Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και «Ο Θεός μαζί σας» του Πάν. Νικολάου είναι τα δυο έργα με τα οποία συμμετέχει στο 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις».

Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» και από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

 

Η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση η EFFE Label 2017-2018 που έλαβε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA)  αποδεικνύει ότι το Διαδημοτικό Φεστιβάλ σε πείσμα των καιρών,  χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου,  παρεμβαίνει δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες,  αναδεικνύοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και δίνοντας την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

 

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία πολιτιστικών δρώμενων όπως το  12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει την θεατρική παράδοση και ανιχνεύει εκφραστικούς δρόμους υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Με συνέπεια, σεμνότητα και καλλιτεχνικό ήθος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας «Ρενδία Λέξις»  επιβεβαιώνει τη δημιουργική πολιτιστική συνέχεια που υπάρχει στην πόλη μας. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία και σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις που απλόχερα θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές αισθητικής απόλαυσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες των Δήμων Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Ρενδία Λέξις), Λαυρεωτικής (Εξόρυξη), Αγίου Δημητρίου, Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.), Μοσχάτου- Ταύρου (Εν Δράσει), Περιστερίου (Ανδρέας Βαρούχας) και Αγίας Παρασκευής (ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ).

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Νάξου και Σταυράκη

Από 20/6 έως 30/6

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κύπρου και Προύσσης

Από 29/8 έως 8/9

 

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

 

You may also like...