Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τις ομάδες ποίησης και πεζογραφίας για τη χρονιά 2015-2016!

afisaΜε μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσουν στο British Council οι Ομάδες Γραφής Ποίησης και Πεζογραφίας. Οι ομάδες είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου και θα ξεκινήσουν από τα τέλη Οκτωβρίου στο British Council.Oι ομάδες ποίησης και πεζογραφίας απευθύνονται σε νέους αλλά και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες (εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές) από τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στην Μεγάλη Βρετανία.
Προσφέροντας ένα συνδυασμό από εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ομιλίες, open readings και workshops παρέχουμε τα εργαλεία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους.
Την ομάδα πεζογραφίας θα συντονίσει ο Βαγγέλης Προβιάς, του οποίου η συλλογή διηγημάτων με τίτλο ««Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ το 2014 και σε λιγότερο από ένα χρόνο έφτασε στην Γ’ έκδοση της! Την ομάδα ποίησης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Ο Παναγιώτης έχει εκδώσει δύο βιβλία ποιημάτων –Το σωσίβιο (2008) και Ακάλυπτος (2013)– ενώ ένα τρίτο, Πολωνία, βρίσκεται υπό έκδοση. Έχει επίσης δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων των Ρ. Κρήλυ, Τ. Γκανν, Ντ. Χάρσεντ, Σ. Χήνυ, Α. Μόσιον, και άλλων.
Τα τμήματα θα λειτουργούν στο British Council (Πλατεία Κολωνακίου 17, 10673, Αθήνα). Οι συναντήσεις της ομάδας ποίησης θα ξεκινήσουν από τις 02 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, 18:30-20:30. Οι συναντήσεις της ομάδας πεζογραφίας θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη, 18:00-21:00, αρχής γενομένης από την 21η Οκτωβρίου. Το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων είναι διαθέσιμο στο http://www.britishcouncil.gr/events/greece-uk-creative-writing-exchange-2015
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους έως τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα θέλαμε να συστήσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υποβολή.
Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 95€.
Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη τηλεφωνικά 210 3692 361 ή ηλεκτρονικά στο Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr ή να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.gr/events/greece-uk-creative-writing-exchange-2015

You may also like...