Νational Theatre Live «Salomé»

Νational Theatre Live «Salomé» Μια διαφορετική σκηνοθετική ματιά στη βιβλική ιστορία της Σαλώμης από την Yaël Farber Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00 Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη Με αγγλικούς υπότιτλους «Εκπληκτικό θέαμα: διαρκώς περιστρεφόμενα σκηνικά, σώματα σε αργή κίνηση, χιτώνες που θυμίζουν επικές κινηματογραφικές ταινίες και tableaux vivants αντάξια ενός Caravaggio.» Daily Telegraph «Μια πανέμορφη παραγωγή που καθηλώνει. Μια νέα, τολμηρή ανάγνωση της ιστορίας.» Radio Times «Η Yaël Farber αποδεικνύει ότι μπορεί να δημιουργήσει σκηνές τελετουργικής έντασης καλύτερα από κάθε άλλον.» Independent Μια εντελώς ανατρεπτική ανάγνωση της ιστορίας της Σαλώμης προτείνει στους φίλους του θεάτρου η διεθνούς φήμης σκηνοθέτις Yaël Farber [Γιαέλ Φάρμπερ], η οποία σκιαγραφεί με τον δικό της τρόπο, στην ομώνυμη παράσταση που ανεβαίνει στο Olivier Theatre του Λονδίνου, το πορτρέτο της μυστηριώδους βιβλικής ηρωίδας αντλώντας έμπνευση από ποικίλες πηγές. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή, την οποία το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (σε μαγνητοσκόπηση), στο πλαίσιο των μεταδόσεων National Theatre Live. Στη θεατρική εκδοχή της για τη Σαλώμη, η νοτιοαφρικανή καλλιτέχνις, που έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια για τη δουλειά της στην παράσταση Les Blancs, δίνει διττή διάσταση στην προσωπικότητά της παράξενης αυτής ηρωίδας, δημιουργώντας αφενός την Αποκαλούμενη Σαλώμη και αφετέρου την Ακατονόμαστη Γυναίκα. Η πρώτη όψη του χαρακτήρα παραπέμπει στη νεότερη Σαλώμη, που ζει στην υπό ρωμαϊκή κατοχή Ιουδαία. Αυτή η Αποκαλούμενη Σαλώμη είναι ταυτόχρονα θύμα του αδηφάγου θετού πατέρα της Ηρώδη, αλλά και φορέας μιας ριζοσπαστικής αλλαγής: επιζητεί τον θάνατο του προφήτη Γιοχάνααν (Ιωάννη Βαπτιστή) γιατί μόνον έτσι μπορεί να πυροδοτηθεί η επανάσταση. Τον ρόλο ερμηνεύει η Isabella Nefar [Ιζαμπέλλα Νεφάρ]. Η δεύτερη διάσταση  (Ακατονόμαστη Γυναίκα) αποτελεί την ενσάρκωση της ηλικιωμένης Σαλώμης, μιας γυναίκας δίχως φωνή που δεν κατονομάζεται ποτέ στα Ευαγγέλια, την οποία υποδύεται στη σκηνή του Olivier Theatre η Olwen Fouéré [Όλουεν Φουέρε]. Το θεατρικό τοπίο συμπληρώνεται φωνητικά από την ισραηλινή τραγουδίστρια Yasmin Levy [Γιασμίν Λεβύ] –ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα– και από τη σύρια σοπράνο Lubana al Quntar [Λουμπάνα αλ Κιντάρ]. Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Το έργο περιέχει σκηνές γυμνού, ενώ γίνεται αναφορά και περιγραφή εικόνων σεξουαλικής βίας. Το θεατρικό έργο «Salomé» είναι μια ακόμη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων Νational Theatre Live, τις οποίες προσφέρει στο κοινό της Αθήνας το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council διασυνδέοντάς το με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης.
«Salomé» Σαλώμη. Η ιστορία έχει ήδη ειπωθεί, ποτέ όμως με τέτοιον τρόπο. Ένας κατεχόμενος λαός στην έρημο. Ένας πρωτόγονος ριζοσπάστης σε απεργία πείνας. Ένα κορίτσι που με τον μυστηριώδη χορό του θα αλλάξει την πορεία του κόσμου. Αυτή η φορτισμένη επαναφήγηση ανατρέπει την περιβόητη βιβλική ιστορία τοποθετώντας το κορίτσι που αποκαλούμε Σαλώμη στην καρδιά μιας επανάστασης.

NT LIVE – «Salomé» («Σαλώμη») Συνολική διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού, ενώ γίνεται αναφορά και περιγραφή σκηνών σεξουαλικής βίας

Διανομή

Καϊάφας                                                                      Philip Arditti

Ηρώδης                                                                       Paul Chahidi

Γιοχάνααν (Ιωάννης ο Βαπτιστής)                              Ramzi Choukair

Γκιόρα                                                                         Uriel Emil

Ακατονόμαστη Γυναίκα                                              Olwen Fouéré

Πιλάτος                                                                        Lloyd Hutchinson

Σίμων, γιος του Γκιόρα                                                Shahar Isaac

Αβαδδών                                                                     Aidan Kelly

Τραγουδίστρια                                                             Yasmin Levy

Γεσούα                                                                        Theo TJ Lowe

Η αποκαλούμενη Σαλώμη                                          Isabella Nefar

Άννας                                                                          Raad Rawi

Τραγουδίστρια                                                             Lubana al Quntar

Αντικαταστάτες: Andrew Lewis (Πιλάτος, Ηρώδης, Άννας, Αβαδδών), Anna Lindup (Ακατονόμαστη), Roseanna Frascona  (Η Αποκαλούμενη Σαλώμη).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία                                                                 Yaël Farber

Σκηνικά-κοστούμια                                                     Susan Hilferty

Σχεδιασμός φωτισμών                                                Tim Lutkin

Μουσική & ήχος                                                          Adam Cork

Kινησιολογία                                                                Ami Shulman

Σκηνοθεσία πάλης                                                      Kate Waters

Δραματουργία                                                             Drew Lichtenberg

 

Τιμές εισιτηρίων

15 € και 8 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες 210 72.82.333 www.megaron.gr

Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/

 

 

 

You may also like...