«Νότος» (1988) του Φερνάντο Σολάνας

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει  την εμβληματική ταινία «Νότος» (1988) του Φερνάντο Σολάνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα – Μετρό: Πανεπιστήμιο) στις 18:30 με αφορμή την επέτειο του θανάτου του σκηνοθέτη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.
Κάντε την ηλεκτρονική σας κράτηση εδώ:
https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2021/afieroma-ston-fernando-solanas

Περίληψη:
Μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή το 1983, ο Φλορεάλ αποφυλακίζεται. Αντί να επιστρέψει στην γυναίκα του, θα περιπλανηθεί μέσα στη νύχτα στο Μπουένος Άιρες. Θα γνωρίσει ανθρώπους από το παρελθόν του – οι περισσότεροι φαντασιακοί – και θα θυμηθεί τα γεγονότα που οδήγησαν στην σύλληψη και φυλάκισή του.

Λίγα λόγια για τον Φερνάντο Σολάνας:
Ο Φερνάντο Σολάνας γεννήθηκε το 1936 και έχει υπάρξει σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πολιτικός. Το 1968 μαζί με τον Οκτάβιο Γκετίνο, γύρισε στα κρυφά το ντοκιμαντέρ «La Hora de los Hornos», μια ενδελεχή καταγραφή της νεοαποικιοκρατίας και της βίας στην Αργεντινή. Το 1972 γυρίζει την ταινία «Los Hijos de Fierro», ταινία που απαγορεύθηκε στην Αργεντινή επί χούντας. Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1983, ο Σολάνας επέστρεψε στη χώρα. Tο 1988 κερδίζει το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες με το «Νότο». Εκλέχθηκε στη Γερουσία από το 2013 μέχρι το 2019, και πρέσβης στην UNESCO. Πέθανε στο Παρίσι στις 6 Νοεμβρίου 2020.

*Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την είσοδο, οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

You may also like...