Ντοκιμαντέρ του Marcus Vetter

ForecasterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrThe Forecaster  (Γερμανία 2012-2014, 94´) Ντοκιμαντέρ του Marcus Vetter Παρουσία του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή Martin Armstrong Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, 20:00 Χώρος: Institut Francais d’ Athènes, Σίνα 31. Τηλ. 210 7211073 και 210 3661000. Συνεργασία του Goethe-Institut Athen με την Ομάδα Προώθησης του Ντοκιμαντέρ στον Κινηματογράφο CineDoc. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Moving Docs, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN και το CineDoc με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Ο Αμερικανός Martin Armstrong, θρυλική μορφή των διεθνών οικονομικών κύκλων, είναι ο Προγνώστης (The Forecaster).
Αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Martin Armstrong ανέπτυξε ένα υπολογιστικό μοντέλο βάσει του οποίου λέγεται ότι έχει προβλέψει με τρομακτική ακρίβεια τα σημεία καμπής της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό το μοντέλο όλοι θέλουν να τ’ αποκτήσουν. Το 1999 το FBI έκανε έφοδο στο γραφείο του και κατέσχεσε τον υπολογιστή του. Ο ίδιος πέρασε 12 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή – χωρίς δικαστική απόφαση – για απάτη. Θέλησαν να του κλείσουν το στόμα; Είναι ο Martin Armstrong ιδιοφυία ή τσαρλατάνος;Σε κάθε περίπτωση την επόμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση δημόσιου χρέους καθώς και την κατάρρευση του ευρώ τη βλέπει να ‘ρχεται από τον Οκτώβριο του 2015.

Η ταινία θα προβληθεί το ίδιο βράδυ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ άλλων στη Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κύπρο, Σκωτία.

Η Αθηναϊκή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και στους άλλους ευρωπαϊκούς χώρους προβολής της ταινίας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συζητήσει με τον Martin Armstrong και τον Marcus Vetter μέσω HD live feed.

Στην Ελλάδα, η ταινία και συζήτηση θα μεταδοθούν ζωντανά από το Φεστιβάλ Aegean Docs στη Μυτιλήνη, τον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη και τον κινηματογράφο Cineland Παντελής στο Ρέθυμνο.

Γλώσσα της ταινίας: Αγγλικά/Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους
Γλώσσα της συζήτησης: Αγγλικά

Επαναληπτική προβολή: Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 15:15, στον κινηματογράφο Δαναός.

Είσοδος: 6 €

You may also like...