Ντοκιμαντέρ στο CineDoc

Greek Animal Rescue
Τα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας έρχονται τον Νοέμβριο στο CineDoc, μέσα από ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ.Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης
Προβολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αμαλιάδα
Το νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα. Οι ιστορίες των αδέσποτων ζώων του Greek Animal Rescue αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, οδηγώντας μια φιλοζωική οργάνωση από το Λονδίνο να κινητοποιηθεί και να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τα ‘Greekies’, τα αδέσποτα από την Ελλάδα που είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό.
Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ, χαρούμενο και υγιές; Γιατί τα Greekies είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία; Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο. Κοινό τους στοιχείο η αναζήτηση της ελπίδας για μια νέα αρχή, σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.
Το Greek Animal Rescue αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, την οποία στηρίζουν το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, με τίτλο Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους ανθρώπους. Σκοπός τους να δοθεί βήμα σε καθημερινούς ήρωες -των οποίων οι προσωπικές ιστορίες δεν είχαν αποτυπωθεί στο φακό- αναδεικνύοντας το πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/171576291
Ημερομηνίες Προβολών
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου:
Αθήνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.30
Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στις 21.00
Πάτρα στον κινηματογράφο Πάνθεον στις 21.30
Αμαλιάδα στον κινηματογράφο CineCinema στις 22.00
Κυριακή 5 Νοεμβρίου:
Αθήνα στον κινηματογράφο Δαναό στις 16.00
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Αμαλιάδα)
Μετά τις προβολές στην Αθήνα (01/11 και 05/11) θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Μενέλαο Καραμαγγιώλη.
Οι προβολές στο CineDoc γίνονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου» και το inside story.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.cinedoc.gr | 210 7211073

 

You may also like...