Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Draw with Me”

Το PSAROLOCO ενεργό μέλος της UNESCO MIL Alliance συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα της UNESCO για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία.

Η 10η Παγκόσμια Εβδομάδα της UNESCO 2021 πραγματοποιείται φέτος σε συνδιοργάνωση με τη Νότια Αφρική από τις 24 έως τις 31 Οκτωβρίου με θέμα

«Media and Information Literacy for the Public Good».

Διαθέσιμο για έναρξη τώρα είναι

Psaroloco Κινηματογραφική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό Κιτ

“Ζωγράφισε μαζί μου” του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου

​Θέματα: Ενηλικίωση I Οικογένεια I Σύγκρουση I Διαφορετικότητα I Ταυτότητα

Ανθρώπινα Δικαιώματα I LGBTQIA+

Συνιστώμενες ηλικίες: 14+

Γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά

Οι δραστηριότητες προορίζονται για ατομική ή ομαδική προβολή.

Μαθήματα (προαιρετικά) Κοινωνικές Επιστήμες, Λογοτεχνία, Καλλιτεχνικά

Σεξουαλική Αγωγή, Πληροφορική

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Draw with Me” του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου αφηγείται την ιστορία του ταλαντούχου έφηβου καλλιτέχνη Μπρέντον Σολ ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως τρανσέξουαλ με δυσφορία φύλου, του οποίου η τέχνη υπήρξε ζωτικής σημασίας διέξοδος για την αυτοέκφραση. Από τη δημόσια εκδήλωσή του και την επακόλουθη απόπειρα αυτοκτονίας μέχρι την ανάδειξή του ως συνήγορος, αυτό το πορτρέτο του Μπρέντον Σολ και της οικογένειάς του σκιαγραφεί αυτό που βίωσαν και ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια ενός συγκινητικού ταξιδιού αποδοχής.

Το ντοκιμαντέρ δεν παρουσιάζει μόνο τις κοινωνικές προεκτάσεις αλλά μιλά και για τη θλίψη, την αναζήτηση ταυτότητας και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, το ντοκιμαντέρ προτείνει μια οικουμενική οπτική.

Το παρόν εκπαιδευτικό κιτ δημοσιεύεται στο πλαίσιο των δωρεάν εκπαιδευτικών πόρων του Psaroloco Media Literacy Project .

You may also like...