Νομισματικό Μουσείο

imagesΔιεθνής Ημέρα Μουσείων 2013
«Μουσεία (Μνήμη+Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή»

Διήμερος εορτασμός στο Νομισματικό Μουσείο.
Αθήνα, 17 και 18 Μαΐου 2013

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013 το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 17 και 18 Μαΐου. Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το έτος 2013 το θέμα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή». Τα Μουσεία στις μέρες μας βασίζονται στον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσουν και εκθέτουν, αλλά και στη δημιουργικότητα  και τη ζωντάνια των δράσεών τους.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από  δράσεις που επικαιροποιούν την προσφορά της ως κοινωνικού αγαθού στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που ανανεώνεται προσαρμοζόμενη συνεχώς στα νέα δεδομένα. Οι δράσεις απευθύνονται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες.

Οι εταιρείες Δεληολάνης- Old Bakers και το αναψυκτήριο του Νομισματικού Μουσείου θα υποστηρίξουν τη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Μουσείου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ
ώρα 10.00
«Σχεδιάζω ένα νόμισμα. Η παράσταση και το μήνυμα της». Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για σχολικές ομάδες.

ώρα 11.00
«Ιστορίες πίσω από τα νομίσματα στο τότε και στο τώρα». Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για σχολικές ομάδες.

ώρα 12.00
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα.

ώρα 18.30
Θεματική Περιήγηση από τον ομότιμο καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κορρέ με θέμα «Το Ιλίου Μέλαθρον, η οικογένεια Σλήμαν και ο Ερνέστος Τσίλερ». Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων απαιτείται δήλωση συμμετοχής (τηλ: 210-3643774, 210 -3612519 – γραφείο εκπαιδευτικών προγραμμάτων).

ώρα 20.30
Συναυλία του συνθέτη Γιώργου Λυκούρα με το μουσικό συγκρότημα «ο πάπυρος του κ. Fackelmann» (Μυρτώ Καμβυσίδη, Ιωάννα Κάππου και Χάρης Παπανικολάου, τραγούδι, Κατερίνα Λέκκα, ακορντεόν, Ανδρέας Αρβανίτης, λύρα κρητική, Μάριος Κουρουνιώτης, κιθάρα, σάζι,  Γιώργος Κασσαβέτης κρουστά, Χάρης Παπανικολάου τραγούδι και  ούτι,  Γιώργος Παπιώτης  τραγούδι, κρουστά  και ούτι  και Ειρήνη Χαριτάκη, πιάνο, φωνητικά, σάζι  και σαξόφωνο)

Θα ακολουθήσει δεξίωση στον κήπο του Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 17-18 Μαϊου 2013 θα πραγματοποιείται στο χώρο του Μουσείου προβολή με θέμα την περιοδική έκθεση «Κοιτάσματα Πολιτισμού: από τους αρχαίους σφραγιδόλιθους στη σύγχρονη χαρακτική» που έλαβε χώρα στο Νομισματικό Μουσείο από τις 18 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013. Η έκθεση εισήγαγε μια νέα σειρά δράσεων του Μουσείου προβάλλοντας έναν εικαστικό διάλογο ανάμεσα σε αρχαίους σφραγιδολίθους και σύγχρονα έργα χαρακτικής που φιλοτέχνησε η καταξιωμένη χαράκτρια, αναπληρώτρια καθηγήτρια της ΑΣΚΤ κα Βίκυ Τσαλαματά.

You may also like...