Νοέμβριος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Νοέμβριος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Σε μια Μέρα
Η Μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον σε σκηνοθεσία Σόφης Παπαδοπούλου για 2η χρονιά στο ΙΜΚ!
19 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2018
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Κάθε Κυριακή στις 20:30

Μπορεί η μακροχρόνια φιλία να επιβιώσει σε πείσμα των εκ διαμέτρου αντίθετων κοινωνικών και πολιτικών πεποιθήσεών; Μπορεί κανείς στο βωμό της φιλίας να συγχωρέσει ή και να δεχθεί τα πάντα; Και άραγε, πώς ζει κανείς τη ζωή του από τη στιγμή που συνειδητοποιεί ποιος είναι;

Ραντεβού, λοιπόν, ξανά στο πάρκο. Εκεί όπου οι δύο ήρωες θα γίνουν οι «καθρέφτες» της σύγχρονης αντρικής φιλίας και εμείς οι μάρτυρες των ανθρώπινων σχέσεων που δοκιμάζονται, αλλά και των συνθηκών που τις διαμόρφωσαν, οι οποίες θυμίζουν καζάνι που βράζε

Πληροφορίες – Εισιτήρια

LA BELLE HÉLÈNE – THE RETURN OF THE QUEEN
του JACQUES OFFENBACH
Σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ

16 Νοεμβρίου 2018 – 5 Ιανουαρίου 2019
Κάθε Παρασκευή στις 21:00 & Σάββατο στις 20:30

Η Μουσική Κωμωδία “Ωραία Ελένη ” του Ζακ Όφενμπαχ επιστρέφει πιο όμορφη και πιο ανανεωμένη από ποτέ και γιορτάζει τον 5ο χρόνο επιτυχίας!
Η αιρετική σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ και ένα σύνολο από εκλεκτούς ηθοποιούς -τραγουδιστές, χορευτές και μουσικούς συνθέτουν την πιο απολαυστική σάτιρα της φετινής σεζόν.

Με μία ανατρεπτική και άκρως χιουμοριστική εκδοχή του γνωστού μύθου της Ωραίας Ελένης, μέσα από τη διαχρονική ματιά του, ο Όφενμπαχ μας προκαλεί με τα αιώνια ζητήματα της οικογενειοκρατίας, της ψευτοηθικής και της διεφθαρμένης εξουσίας.

Πληροφορίες – Εισητήρια

Ψηφιακό ταξίδι στις παραστατικές τέχνες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

11 Σεπτεμβρίου – 8 Νοεμβρίου
Δευτέρα- Κυριακή 18:00- 22:00

Το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη, με υλικό από τις ταινίες και τα θεατρικά έργα που ο ίδιος σκηνοθέτησε, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, σε ψηφιακή μορφή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της δράσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ψηφιακά στον θεατρικό κόσμο του 20ού αιώνα μέσα από το «Αρχείο θεατρικών προγραμμάτων του 20ου αιώνα Γ. & Ε. Γιολάση» (1949 -1999).​

Περισσότερα

Αργοναυτική Εκστρατεία.
Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη
Από 11 Νοεμβρίου 2018
Κάθε Κυριακή δυο παραστάσεις 11:30 & 15:30
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και συλλόγους.

Μια καινούρια παραγωγή, από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, θα απολαύσουν και εφέτος, γονείς και παιδιά!
Η Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε και πάλι φέτος τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν τα ίδια την παράσταση που θέλουν να δούν. Ετσι στο ΙΜΚ όπου συνήθως ανεβάζει έργα εμπνευσμένα απο την Ελληνική μυθολογία, θα παρουσιάσει την Αργοναυτική Εκστρατεία

Πληροφορίες – Εισητήρια

Το Σχολείο της Τέχνης

από 1η Οκτωβρίου 2018

Το πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων «Το Σχολείο της Τέχνης» απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, με κεντρικό άξονα των εργαστηρίων του την τέχνη και την παράδοση.

Εργαστήρι Κινηματογράφου / Γνωρίζω τη γλώσσα του κινηματογράφου
Εργαστήριο Κουκλοθέατρου
Εργαστήρι Γνωριμίας με το Μουσικό Θέατρο: Μιούζικαλ, Οπερέτα, Όπερα
Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
και πολλά ακόμα!

Περισσότερα

«ΟΜΠΙΝΤΑ, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη»
του Γιώργου Κοτανίδη
Νέος κύκλος 12 παραστάσεων
25 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2018
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 20.30
Κυριακή: 19.30​
Το έργο που κέρδισε τους θεατές και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και έντονες συζητήσεις για την τύχη του Νίκου Ζαχαριάδη, του αρχηγού του ΚΚΕ που αυτοκτόνησε στη Σιβηρία, ανεβαίνει ύστερα από απαίτηση μεγάλης μερίδας του κοινού. Στον επώνυμο ρόλο και πάλι ο Γιώργος Κοτανίδης. Στο νέο ανέβασμα, θα γίνουν και πάλι συζητήσεις μετά την παράσταση με σημαντικές προσωπικότητες όλου του φάσματος της δημόσιας ζωής

Πληροφορίες – Εισιτήρια

Bodyterranean
Body Music Show
από τον Simone Mongelli

Τετάρτη 28
&
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 21.00

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.
Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε πριν μερικούς μήνες, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους ήχους του σώματος, ως κρουστό, και της φωνής, ως μελωδικό όργανο.

Πληροφορίες – Εισητήρια

Ψηφιδωτό-Ποίηση
Αναδρομική έκθεση ψηφιδωτού της Κατερίνας Καμπουργιαννίδου-Κοντογιώργη

9 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2018
Δευτέρα- Κυριακή 18:00- 22:00

Στην αναδρομική έκθεση «Ψηφιδωτό-Ποίηση» της Κατερίνας Καμπουργιαννίδου- Κοντογιώργη, παρελαύνει η μακρά περίοδος της ψηφιδωτής δημιουργίας από την κλασική, την ελληνιστική και τη βυζαντινή έως τη σύγχρονη εποχή. Στα τελευταία ιδίως έργα της, η δημιουργός εστιάζει τη θεματική και την τεχνική της στα διάφορα ρεύματα της αφαιρετικής τέχνης.
Μάρμαρο, σμάλτο, ημιπολύτιμοι λίθοι, γυαλί, πλαστικό, ψηφιδωτά επιτοίχια, επιδαπέδια τραπέζια, χρηστικά αντικείμενα, με τις πάστες των χρωμάτων να μιλούν κάθε φορά τη γλώσσα της εποχής και της θεματικής του έργου.

Περισσότερα

ERROR 404
Από τους ONETWOFREE

Από 1η Νοεμβρίου 2018
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και συλλόγους.

Το ERROR 404 τοποθετείται σε μια κοινωνία σε ένα δυστοπικό μέλλον.. Η γραφή και η ανάγνωση έχουν αποκηρυχτεί από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και η όποια γνώση μεταλαμπαδεύεται με βίντεο και εικόνες. Όλα μοιάζουν τέλεια και αστραφτερά μέχρι τη στιγμή που μία παρέα νέων θα κάνει μια σημαντική ανακάλυψη που θα αλλάξει τη ζωή, όπως τη γνώριζαν έως τότε…

Περοσσότερα

Ταξίδι στον Κινηματογράφο

Από 1η Οκτωβρίου 2018

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών και συζητήσεων για παιδιά και εφήβους

Η μύηση στον πλούτο της Έβδομης Τέχνης διαμορφώνει όχι μόνο κινηματογραφική παιδεία αλλά και προσωπική ματιά πάνω στα πράγματα. Συμβάλλει στη διάπλαση αισθητικών κριτηρίων, στην καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας και την ανάπτυξη της αντίληψης του μαθητή.

Οι τίτλοι του καταλόγου, ποικίλοι και προσεκτικά επιλεγμένοι, διαρθρώνονται με βάση θεματικές ενότητες, παρέχοντας σας την ευελιξία να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

You may also like...