«Νεοπαλλήνεια 2017»

Στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 8.00 μ.μ., στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Παλλήνη Αττικής (πίσω από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής), διοργανώνονται τα «Νεοπαλλήνεια 2017».
Πρόκειται για ετήσια γιορτή, με την οποία οι κάτοικοι της Νέας Παλλήνης αποχαιρετούν το καλοκαίρι και υποδέχονται το φθινόπωρο.
Τα «Νεοπαλλήνεια», που διοργανώνονται για 38η χρονιά, αποτελούν ετήσιο πολιτιστικό κεφάλαιο για την περιοχή και επιδιώκουν, με το γλέντι και την παρουσίαση ποικίλων και σύγχρονων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, να συσπειρώσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να τους δώσουν μια σταθερή και ταυτόχρονα δημιουργική διέξοδο.
Οι εκδηλώσεις:
Η πρώτη μέρα (Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου) θα έχει άρωμα παλιού θερινού σινεμά. Θα ταξιδέψουμε στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και θα αφεθούμε για κάποιες ώρες στην αθωότητα εκείνης της εποχής παρακολουθώντας την αγαπημένη σε όλους μας ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» (με τις μοναδικές ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου, του Χρόνη Εξαρχάκου και των υπόλοιπων ηθοποιών). Η ταινία είναι μια ευγενική προσφορά της Φίνος Φιλμς.
Η δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου) είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, καθώς θα έχουμε κοντά μας το Θέατρο Σκιών του γνωστού και καταξιωμένου καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου, ενώ νωρίτερα θα υπάρχει απασχόληση με Μουσικοκινητική Αγωγή ORFF από την εκπληκτική ομάδα του Τονικού Ωδείου.
Η τρίτη ημέρα (Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνει λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του που θα δώσουν στη βραδιά μια διαφορετική νότα κεφιού, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από επίλεκτο χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Παλλήνης.
Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν! Στον χώρο θα λειτουργεί αναψυκτήριο με ποτά (μπύρες-αναψυκτικά-νερό) και σουβλάκια για τους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Τα Νεοπαλλήνεια διοργανώνονται από τον Σύλλογο «Νέα Παλλήνη» με τη συνδρομή του Δήμου Παλλήνης.

You may also like...