Ναταλία Ντοβγοπολ: «Ψάχνοντας τη Χώρα των Αμαζόνων»

Παρουσίαση Ουκρανικού βιβλίου

Ναταλία Ντοβγοπολ: «Ψάχνοντας τη Χώρα των Αμαζόνων»

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, 19:00 – 20:30

Goethe-Institut Athen,

Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία” με την υποστήριξη της Ενωμένης Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νατάλια Ντοβγοπόλ «Ψάχνοντας τη χώρα των Αμαζόνων» στην Αθήνα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα ουκρανικά εδάφη στις αρχές του 17ου αιώνα. Ένας χαοτικός ευγενής, μια δυστυχισμένη πριγκίπισσα, μια εκκεντρική ηθοποιός του δρόμου και ένας άστεγος ξεκινούν την αναζήτηση της Χώρας των Αμαζόνων. Μέσα από αυτή την αναζήτηση καταφέρνουν να βρουν και το δικό τους δρόμο.

Η Νατάλια Ντοβγοπόλ είναι συγγραφέας εννέα βιβλίων. Έχει γράψει ιστορικά βιβλία, βιβλία περιπέτειας και φαντασίας. Της έχει απονεμηθεί το κρατικό βιβλίο του Ν. Γκόγκολ, το μικρό βραβείο «Espresso. Επιλογή των αναγνωστών», «BaraBuka» κ.α.. Επίσης, υπήρξε υποψήφια του βραβείου «Η Στέψη του Λόγου».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συντονίζει η Λάνα Ριζάεβα (Lana Rizaeva) – blogger, ποιήτρια

LANA RIZAEVA

Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό τύπο

Είναι ιδιοκτήτρια του instamam_greece, ενός ενημερωτικού και κοινωνικού blog, συνιδρύτρια της λέσχης ανάγνωσης Bukva, που δημιουργήθηκε για τη διάδοση και υποστήριξη των ουκρανικών βιβλίων και συνιδιοκτήτρια του γυναικείου lovemark brand mybeautybar.gr.

Η λέσχη ανάγνωσης Bukva εμφανίστηκε μετά την εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, για να υποστηρίξει, πρώτα απ ‘όλα, γυναίκες και μητέρες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Το Bukva διοργανώνει ενδιαφέρουσες συναντήσεις για μητέρες και παιδιά, master classes και αναγνώσεις βιβλίων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Βαλίτσα γεμάτη βιβλία»

Σπίτι είναι εκεί όπου βρίσκονται τα αγαπημένα μας βιβλία. Οι ιστορίες στη μητρική μας γλώσσα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο να αισθανθείς μια νέα χώρα σαν το σπίτι σου. Σε αυτό το πλαίσιο το Goethe-Institut Ukraine ξεκίνησε το πρόγραμμα «Μια βαλίτσα γεμάτη Βιβλία». Οικογένειες από την Ουκρανία μπορούν να βρουν τα αγαπημένα τους βιβλία Oυκρανών και ξένων συγγραφέων σε ουκρανική μετάφραση στις βιβλιοθήκες των Goethe-Institut στο εξωτερικό. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Goethe-Institut Athen.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Βαλίτσα γεμάτη βιβλία» μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.goethe.de/ins/ua/uk/kul/sup/kof.html

Λίστα με τα ουκρανικά βιβλία που βρίσκονται στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης: https://athen.bibliothek.goethe.de/cgi-bin/koha/opac-shelves.pl?op=view&shelfnumber=226

Είσοδος ελεύθερη

You may also like...