“Νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές” – Έκθεση του Χρ. Μουσμουλίδη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

«…Νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές…»

Χρυσόστομος Μουσμουλίδης

Ζωγραφική – Installation

Επιμέλεια έκθεσης: Βιβή Βασιλοπούλου

 

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζουν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στις 19:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) την εικαστική έκθεση του Χρυσόστομου Μουσμουλίδη με τίτλο «…Νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές…».

Την έκθεση επιμελείται η Βιβή Βασιλοπούλου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου. Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα και εγκαταστάσεις και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4 Απριλίου.

Ο Χρυσόστομος Μουσμουλίδης φιλοτεχνεί τις δικές του κιβωτούς θραυσμάτων στιγμών, γεμάτες ευαισθησία, χρησιμοποιώντας καμβάδες και τελάρα παλαιότερων έργων του. Έργα – μάρτυρες του παλαιότερου εαυτού του τα οποία συνθέτει (τα ράβει) μεταξύ τους, δημιουργώντας έργα που κρύβουν μέσα τους πολλά ακόμη παλαιότερα. Σε ορισμένα από αυτά, πίσω από τις έντονες ραφές – μπαλώματα ενός εαυτού και ενός παρελθόντος χρόνου που δημιουργεί πληγές, των οποίων την ίαση ζητά εναγωνίως, κρύβονται ποιήματα, καταθέσεις ψυχής. Κάθε έργο είναι μία βουβή κραυγή αγωνίας και ένα αποκούμπι του καλλιτέχνη. Αμφισβητώντας όλες τις όψεις της καθημερινότητας και της ζωής, των χρηστικών αντικειμένων και των ανθρώπινων συνηθειών δεκαετιών, βλέπει με παρθένο βλέμμα κάθε αντικείμενο που τον περιβάλλει και το προσαρμόζει στις μοναχικές, κατ’ επιλογήν και κατ’ εξακολούθηση, έξεις του.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Για εικόνες υψηλής ανάλυσης παρακαλούμε δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

For High Resolution photos, please visit the following link: https://www.dropbox.com/sh/lamcbn746f8h6pb/AABjkrwJsWDPx4JrCHpWhfHta?dl=0

For information about this exhibition in English, please visit the following link:

http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events&itemCode=mousmoulidis

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι art22, globalview, και Arts & Antiques

Info:

Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Διάρκεια: 11 Μαρτίου – 4 Απριλίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00-21:00, Σάββατο 10:30-14:30,
Κυριακή κλειστά

Μασσαλίας 22, Αθήνα, www.hau.gr/culture, culture@hau.gr, τηλ.: 210 3680052

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

www.technohoros.org, info@technohoros.org, τηλ.: 211 1823818

You may also like...