Μaster Class Φλάουτου στο Μέγαρο Μουσικής

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Μουσική Βιβλιοθήκη
«Λίλιαν Βουδούρη»
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Master Class Φλάουτου
στη Μουσική Βιβλιοθήκη
με τη Nαταλία Γεράκη
22-24 Σεπτεμβρίου 2017
15 Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής
στο MASTER CLASS ΦΛΑΟΥΤΟΥ
με τη Ναταλία Γεράκη
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνει ένα Master Class Φλάουτου με τη σολίστ Nαταλία Γεράκη, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Υποκριτικής Τέχνης της Στουτγάρδης/Γερμανία (Staatliche Hochschule für Musik & Darstellende Kunst Stuttgart).
Το Master Class θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης και απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες, σε σπουδαστές Ωδείων, φοιτητές Ακαδημιών και Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε μαθητές προχωρημένου επιπέδου, καθώς και σε καθηγητές φλάουτου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με φλαουτίστες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και να δουλέψουν στο ιδιαίτερα ευχάριστο και επαγγελματικό περιβάλλον της Βιβλιοθήκης. Η ερμηνεία ρεπερτορίου για φλάουτο και πιάνο ή για σόλο φλάουτο, καθώς και η τεχνική του οργάνου θα είναι τα αντικείμενα αυτού του Master Class, το οποίο θα ολοκληρωθεί με συναυλία των ενεργά συμμετεχόντων, την τελευταία ημέρα των μαθημάτων.
Η επιλογή των ενεργά συμμετεχόντων θα γίνει σύμφωνα με: α) βιντεοσκόπηση/ηχογράφηση, β) βιογραφικό, γ) την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Η φόρμα αίτησης συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο e-mail: masterclasses.sfm@megaron.gr
Λήξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 15 Ιουνίου 2017
(για τους ακροατές δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής, αλλά θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας)
Αναλυτικές πληροφορίες & φόρμα αίτησης συμμετοχής:
www.mmb.org.gr/page/default.asp?id=8572
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ‘Λίλιαν Βουδούρη’ – Σύλλογος Φίλων της Μουσικής
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα
τηλ.: 210 72 82 778 | e.mail: masterclasses.sfm@megaron.gr | ιστοσελίδα: www.mmb.org.gr | www.facebook.com/Μουσική-Βιβλιοθήκη-Λίλιαν-Βουδούρη-του-Συλλόγου-Οι-Φίλοι-της-Μουσικής-16285883132
Βιογραφικό
Ναταλία Γεράκη
www.nataliagerakis.com
Ελληνίδα φλαουτίστα με διεθνή παρουσία, έχει ως βάσεις της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας τη Στουτγάρδη και την Αθήνα. Εμφανίστηκε ως σολίστ, μουσικός Ορχήστρας και Δωματίου σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Γερμανία και την Ελλάδα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε Ασία, Αφρική και Ν.Αμερική. Είναι τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια (Springiersbacher Sommerkurse/Γερμανία, Adams Flute Festival/Ολλανδία, International Forum for Flute und Piano/Λουξεμβούργο, Deutscher Tonkünstlerverband Instrumentenkurse/ Γερμανία, Semaine de la Francophonie Lusaka/Ζάμπια, Universidad Mayor Santiago/Χιλή κ.ά.). Επίσης διδάσκει Μεθoδολογία Φλάουτου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο (Ακαδημία) Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης. Ως μουσικός ορχήστρας συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τις Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Staatsoper Stuttgart (Kammertheater), Καμεράτα/Armonia Atenea, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και υπήρξε κορυφαία Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Μουσική σπούδασε στο Παρίσι (Conservatoire Municipal Nadia & Lili Boulanger, Δίπλωμα φλάουτου με το Α’ βραβείο της πόλης του Παρισιού) και στη Στουτγάρδη (μεταπτυχιακό στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης, τάξη Prof. Jean-Claude Gérard) με υποτροφία του ΙΚΥ.
Πληροφορίες για αυτό το δελτίο:
Μαριάννα Αναστασίου 210 72 82 771,manastasiou@megaron.gr

You may also like...