Μυστηριο_50 Ecoculture Festival

Μυστηριο_50 Ecoculture Festival

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

24 ΚΑΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Έναν πρότυπο θεσμό και μία από τις βασικές δράσεις παρακαταθήκης του προγράμματός της εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^, το πρώτο που διοργανώνεται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ANOIXTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_96 ΚΟΡΕΣ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού της προγράμματος που θα κορυφωθεί το 2023, διοργανώνει το Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίνας Σάττι. Μια δράση εκπαιδευτικού και παραστατικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός χορωδιακού συνόλου με τίτλο CHÓRΕS της Ελευσίνας, τακτικές συναντήσεις και εργαστήρια με κεντρικό άξονα τη μουσική, καθώς και καλλιτεχνικές δράσεις στην πόλη της Ελευσίνας. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Η 2023 ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και καλλιτεχνικό της έργο, διοργανώνει μια σειρά δράσεων που αφορούν στην τοπική κοινωνία της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Ελευσίνας και της Μαγούλας κατά τη διάρκεια του σχολικού Αγιασμού, τους μοίρασε σχολικά είδη, τους ενημέρωσε για το έργο της, καθώς και για τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε αυτό.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕ-ΕΛΕΥΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Στο ιστορικό Σινέ-Ελευσίς θα στεγάσει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης πλήθος καλλιτεχνικών δράσεων τη χρονιά του τίτλου, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης αγοράς του εμβληματικού κτηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τον Δήμο Ελευσίνας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

You may also like...