Μυστήριο 114 Everything Open

Ημερομηνία 05.05.2023—07.05.2023

Μία αντισυμβατική όπερα από τον φημισμένο θίασο παραστατικών τεχνών Novoflot.

Άνθρωπος/Κοινωνία
Μουσικό Θέατρο

Συντελεστές:

Ένα έργο της ομάδας: Novoflot
Σκηνοθεσία-Σύλληψη: Sven Holm
Μουσική διεύθυνση: Vicente Larrañaga
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Antonis Anissegos, Hayden Chisholm
Σκηνικά – Κοστούμια: Elisa Limberg
Κινηματογράφηση: Mirko Borscht
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Dörte Wolter
Συνεργάτες παραγωγής: Cultόpια, ensemble DissonArt
Συμπαραγωγή: The Senate Department for Culture and Europe, Berlin (DE)
Πληροφορίες:

5 – 7 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 20:00
Σημείο εκκίνησης: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας
Διάρκεια δράσης: 120’
Είσοδος ελεύθερη

Προτείνεται στο κοινό να φοράει ζεστά ρούχα.

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει από τις 5 έως τις 7 Μαΐου το Μυστήριο 114 Everything Open, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή.

Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.
DSC00106 x 1

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας “Everything Open” που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης. Τα δύο πρώτα μέρης της τριλογίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022 ενώ για την Ελευσίνα οι Novoflot αναπτύσσουν το τρίτο μέρος του έργου, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα τόσο στην κλασική/σύγχρονη όσο και στην τζαζ/αυτοσχεδιαζόμενη μουσική Αντώνη Ανισέγκο, τον βραβευμένο σαξοφωνίστα και πολυοργανίστα από τη Νέα Ζηλανδία Hayden Chisholm και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων, όπως το τολμηρό σύνολο dissonArt από τη Θεσσαλονίκη, την κολεκτίβα ρομά μουσικών DK Heroes από το Βελιγράδι. Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας Μικρασιατών Ελευσίνας και σπουδαστές της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών.

Οι Novoflot έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμα θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη. Οι παραγωγές τους είναι μουσικο – θεατρικά δρώμενα ενίοτε σε μη συμβατικούς παραστατικούς χώρους: όχι μόνο σε θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών και εκθεσιακούς χώρους, αλλά και σε αθλητικά στάδια και ναούς, ενσωματώνοντας τον δημόσιο χώρο στη σύλληψή τους. Συνεργάζονται τακτικά με μια εκλεκτή ομάδα διεθνών καλλιτεχνών από διάφορα καλλιτεχνικά πεδία, καθιστώντας τους έναν πρωτοποριακό θίασο όπερας, που σχετίζεται με και απευθύνεται σε ευρύ φάσμα διαφορετικών ακροατηρίων, καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στις τοπικές ιδιαιτερότητες των προορισμών όπου περιοδεύει.

You may also like...