Μυστήρια σε Κοινή Θέα

Λόγια του Ρολογιού V2: Ανωνύμου του Έλληνος, Ελληνική Νομαρχία -Μυστήριο 2

Η σημαντικότερη πραγματεία πολιτικής σκέψης του ελληνικού προεπαναστατικού διαφωτισμού, η Ελληνική Νομαρχία ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας, Ανωνύμου του Έλληνος, ένα κείμενο που ανήγγειλε την Ελληνική Επανάσταση ακούστηκε ζωντανά σε ερμηνεία του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή, κάτω από το Ρολόι στον επιβλητικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

«Ως άλλος φλεγόμενος προφήτης στην κορυφή του λόφου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο σκηνοθέτης Βίκτωρ Αρδίττης, ο Γιάννης Βογιατζής ερμήνευσε αποσπάσματα από το εθνεγερτικό κείμενο της Ελληνικής Νομαρχίας του Ανωνύμου του Έλληνος, ένα από τα κείμενα που ανήγγειλαν την Ελληνική Επανάσταση. Συνόδευσε με τη γκάιντά του ο Βαϊτσης Χαρακοπίδης, ιδρυτικό μέλος των ΘΡΑΞ ΠANKC

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη την περφόρμανς

MYSTERY 19_INITIATION AS METHODOLOGY

OPEN CALL ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος Visual Arts (V.A.) Initiator της Ελευσίνας 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Delta Pi ανακοινώνει πρόσκληση συμμετοχής προς ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εικαστικών τεχνών με έμφαση στον δημόσιο χώρο (installation, video art, performance, γλυπτική, κ.ο.κ.).

Το κάλεσμα αφορά στην δεύτερη έκδοση του προγράμματος φιλοξενίας, με κεντρική θεματική για τη φετινή διοργάνωση “Initiation as Methodology” και σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ελευσίνας, σε δύο περιόδους: από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο, και τον Οκτώβριο του 2021. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν καλούνται να διαμείνουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα στην Ελευσίνα, υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των φορέων συνεργασίας της Delta Pi οι οποίοι είναι οι: Yellow Brick, Το Οχτώ και Snehta Residency.

Αιτήσεις έως τις 06/06/2021 (ώρα 23:59) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον σύνδεσμο delta-pi.org/initiator2021-application-gr.

Μάθετε Περισσότερα

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ OPEN CALL ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ.

Η πρώτη διεθνής ανοιχτή πρόσκληση της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου του 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος καλλιτεχνικών προτάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω του μεγάλου αριθμού προτάσεων που κατατέθηκαν -ξεπερνώντας κάθε προσδοκία- αλλά και της ανάγκης λεπτομερούς εξέτασής τους, προκειμένου να αξιολογηθούν με το σωστότερο τρόπο, η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μετατίθεται χρονικά. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

You may also like...