Μυθιστόρημα «Ίδρυμα Αγίων»

ggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg«ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ» στο Δημαρχείο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Το νέο  μυθιστόρημα  του Ελληνοιταλού συγγραφέα Costantino Salis «Ίδρυμα Αγίων» θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις ΌΣΤΡΙΑ με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη τη Δευτέρα 30 Μαίου   στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) στις 19.30. Το βιβλίο, “Ίδρυμα Αγίων”, θα προλογίσει ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO ( WFCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και ο συγγραφέας του βιβλίου Costantino Salis. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν  η Μπάγια Αντωνοπούλου, Παρουσιάστρια του ANT1 και η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Cosmina Furchi Gliatas.  Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες με σειρά εμφανίσεως : Κωνσταντίνος Καριώτης, Βαρύτονος – στο πιάνο ο Φρίξος – Διονύσιος Μόρτζος, η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου,  Βάλια Τσιργιώτη – στο πιάνο ο Σπύρος Παγιάτης, Κωνσταντίνα Πουτκάρη – στο πιάνο ο Προκόπης Κωττάκης και οΝεκτάριος Σφυράκης με συνοδεία μουσικών. Ο ηθοποιός Μιχαήλ Γιαννικάκης θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο – απόσπασμα από το θεατρικό έργο ” Ίδρυμα Αγίων ” που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα ανέβει προσεχώς σε κεντρική Θεατρική Σκηνή της Αθήνας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, COMITES GRECIA ( Ένωση Ιταλών Εξωτερικού ) και του Σ.Ε.Π.Ι ( Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας ). Παράλληλα θα γίνει  ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 100 ζωγράφων – μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης ( Το Εργαστήρι ).

Λίγα λόγια για το βιβλίο Το ” Ίδρυμα Αγίων” είναι ένα πολυπρόσωπο, τολμηρό και ανατρεπτικό λογοτεχνικό έργο. Δεν γράφτηκε για να φτιάξει μια ιστορία αντικειμενική αλλά για να αποδώσει τη φρεσκάδα της αφήγησης, το θαυμασμό της φαντασίας, την κωμικότητα και την απελπισία ενός ταξιδιού στον ξεχωριστό κόσμο της τρέλας. Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ο Βασίλης, μια διχασμένη προσωπικότητα, που διηγείται όλα όσα είδε και έζησε στα 40 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Μιλάει για ένα φίλο του – τον Βασίλη και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο Βασίλης είναι εκείνος ο ίδιος…Ακόμη και όταν η νοσοκόμα του ψυχιατρείου του λέει :  << Πάψε πια να μιλάς όλο για τον Βασίλη, τον Βασίλη….μα δεν μπορείς επιτέλους να το καταλάβεις πως ο Βασίλης είσαι εσύ;>> Ο Βασίλης είναι το μαύρο πρόβατο. Μέσα στο αναστατωμένο του μυαλό πραγματικότητα και φαντασία συγκρούονται παράγοντας απρόσμενες εκλάμψεις. Μιλάει για τη δεκαετία του Εξήντα και εξυμνεί τα << μυθικά χρόνια του Εξήντα >> όπως τα χαρακτηρίζει. Λέει πως << το τρελοκομείο είναι μια συγκατοίκηση αγίων.Είναι άγιοι οι καημένοι τρελοί.Είναι αγία η αδελφή και ο γιατρός είναι ο πιο άγιος απ` όλους, είναι ο Ιησούς Χριστός>>.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Kαλλιόπη Δράκου
τηλ. γραφείου: 210 4819007 / 4821555
mob. 6932297327
φαξ. 210 4822370
grtypounikaias@gmail.com

Λίγα λόγια για τον συγγραφεα

Ο Costantino Salis  μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ρώμης. Σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία και Θέατρο στην Ιταλία.Είναι ο δημιουργός του ” Φιλοσοφικού Show ” – μία περφόρμανς με πρόζα, μουσική, χορό και τραγούδι,  που παρουσιάζει με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ιταλία.Έχει τιμηθεί  από την Ιταλική Βουλή και από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πέντε λογοτεχνικά του έργα.Το ” Ίδρυμα Αγίων ” είναι η πιο πρόσφατη συγγραφική του δημιουργία.

 

 

 

 

You may also like...