Μπραμς και Σούμπερτ για τρίο με πιάνο

Τετάρτη 10 Μαΐου | 20:30

Αλέξανδρος Γαβριηλίδης-Πέτριν | βιολί
Τίμος Γαβριηλίδης-Πέτριν | βιολοντσέλο
Κωνσταντίνος Δεστούνης | πιάνο

Μια πρόκληση για τρεις ανερχόμενους έλληνες καλλιτέχνες, που έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου τους σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας. Μια νεανική ματιά, από τον βιολονίστα Αλέξανδρο Γαβριηλίδη-Πέτριν, τον τσελίστα Τίμο Γαβριηλίδη-Πέτριν και τον πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη, στο Adagio σε μι ύφεση μείζονα («Νυχτερινό») και το Τρίο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα του Franz Schubert, αλλά και στο Τρίο αρ. 2 σε ντο μείζονα του Johannes Brahms. Τρία αριστουργήματα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου με την υπογραφή δύο μεγάλων ρομαντικών συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ.

Κάτοχος πολλών διεθνών βραβείων, ο βιολονίστας Αλέξανδρος Γαβριηλίδης-Πέτριν έκανε το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ του Μαϊάμι στο New World Center. Έχει εμφανιστεί ως μέλος ορχηστρών σε περίφημες αίθουσες στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων και έχει δώσει συναυλίες σε Αρμενία, Γερμανία, Ελβετία, Βουλγαρία και Ρωσία. Από τον Απρίλιο του 2021 είναι στα πρώτα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος της ορχήστρας δωματίου Athens Classical Players.

Από τους κορυφαίους έλληνες σολίστ της νέας γενιάς, ο τσελίστας Τίμος Γαβριηλίδης-Πέτριν έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2019 στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Παθιασμένος με τη μουσική δωματίου, έχει σταθερή παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ και έχει συμπράξει με φημισμένες ορχήστρες: Φιλαρμονική του Ελσίνκι, Σινφονιέττα της Τάπιολα, Συμφωνική του Λάχτι, Συμφωνική του Κάνσας Σίτι, Καμεράτα του Ισραήλ κ.ά. Πρόσφατα συνέπραξε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Λεωνίδα Καβάκο, σε μια συναυλία που έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές.

Ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης έχει βραβευτεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, με κυριότερους το Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας (Αθήνα), το Διεθνή Διαγωνισμό των Νοτίων Χάιλαντς (Καμπέρα Αυστραλίας) και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης. Ως σολίστ, έχει συμπράξει με ορχήστρες σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Αυστραλία. Στο δισκογραφικό του έργο ξεχωρίζουν τα πιανιστικά άπαντα του Θόδωρου Αντωνίου, σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση και σε συνεργασία με τον συνθέτη. Είναι απόφοιτος του Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ και Διδάκτωρ του Βασιλικού Μουσικού Κολεγίου του Λονδίνου

You may also like...