Μπλόκο της Κοκκινιάς “…40 μέρες μετά” στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

proΚεντρική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 72 χρόνια του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944…40 μέρες μετά διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσίας Ξένης). Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η  Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στη μαρμάρινη πλάκα- αφιέρωμα στο νεαρό Αθανάσιο Κ. Χαμπιλίδη ετών 16  που σκοτώθηκε απο γερμανικές σφαίρες στις 24 Σεπτεμβρίου 1944 (κτίριο ΧΑΝ, Θειρών και Κασταμονής) θα ακολουθήσει το ιστορικό της ημέρας απο τον Δήμαρχο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη και χαιρετισμός από την Α.Ε Προέδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Στη συνέχεια στον ιερό χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα « Ο Πειραιάς απο την προσφυγιά στην Αντίσταση» με ομιλητές τους Νίκο Μπελαβίλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΜΠ, Ελένη Κυραμαργιού Ιστορικός ΙΙΕ/ΕΙΕ. Την εκδήλωση συντονίζει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.

You may also like...