Μπλοκ Ιχνογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

tttttttttttttttttttΜΠΛΟΚ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ Μία παράσταση σε…σέπια, βασισμένη σε ποιητικά αφηγήματα του Κώστα Καρτελιά, με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μιχάλη Γρηγορίου Η ποιητική αφήγηση ενός άνδρα που παρατηρεί την καθημερινότητα αλλά ανατρέχει διαρκώς και στη μνήμη, γίνεται θεατρικό υλικό που εικονοποιεί καλειδοσκοπικά τις αναμνήσεις, τους συνειρμούς και τις σκέψεις του ήρωα, παίζει με το χρόνο και «υπονομευτικά» ή εύστοχα χρήζει συμπρωταγωνίστρια του αφηγητή ή και απόλυτη πρωταγωνίστρια μια γυναίκα: αυτό είναι το «Μπλοκ Ιχνογραφίας», παράσταση που, βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά (εκδόσεις «Αιγόκερως», 2014) με την πρωτότυπη μουσική που είχε γράψει, είτε μελοποιώντας κάποια ποιήματα, είτε εμπνευσμένος από αυτά, ο Μιχάλης Γρηγορίου και με τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Άννας Σωτρίνη, κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου (21.00) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Χρήστος Κάλλοου και  η  IoustinaMaciaszek αναλαμβάνουν τους δύο σχεδόν αρχετυπικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας: Εκείνος λίγο πριν από το τέλος της ζωής του κάνει έναν ιδιότυπο προσωπικό απολογισμό: Ματαίωση , ήττα, μοναξιά, αλλά και καθημερινές σκέψεις που συμπλέκονται με  πανανθρώπινες  ιδέες και συναισθήματα,  για την φιλία, τον έρωτα ,την παιδική ηλικία, την οικογένεια, τον Θεό, την ζωή  και τον θάνατο. Εκείνη πρωταγωνιστεί στη μνήμη του και αντιδρά κάποτε απρόβλεπτα, σ΄ένα σκηνικό παιχνίδι που εξελίσσεται με συγκίνηση, με χιούμορ, με αυτοσαρκασμό, με ανατροπές. Εμβόλιμα ως απαραίτητα δομικά στοιχεία της δράσης ή των συνειρμών ακούγονται τα τραγούδια του Γρηγορίου acapella ή με την συνοδεία μόνον ενός βιολιού.  Αντίστοιχη, εμβόλιμη και αναγκαία αποστολή έχει και η προβολή του Video που σκηνοθέτησε  ο Ευάγγελος Κάλλοου  με τη συμμετοχή των Μαρίας Μπονδούκα, Θάλειας Κουντουράκη, Ιωάννας Πιταούλη, Λίνας Νταμάνη και Μαρίνας Τσιαμαντά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης έχει κάνει η   Άννα Μαχαιριανάκη. Η Άννα Σωτρίνη που υπογράφει και το σχεδιασμό των φωτισμών, εκτός από τη σκηνοθεσία (με βοηθό της την Ιωάννα Πιταούλη) και τη δραματουργική επεξεργασία, αντιμετωπίζει τα διαφορετικά επεισόδια της αφήγησης και της μνήμης του ήρωά της, ως «ένα  ομοιογενές  ψηφιδωτό για την ιστορία ενός ανθρώπου που αφηγείται το υλικό της ζωής του, σε ελάχιστο χρόνο πριν από το “τέλος”».  Ποιήτρια και η ίδια αλλά και σκηνοθέτης , πάντοτε μη θεατρικών κειμένων, η Σωτρίνη έχει ασχοληθεί από το 1994 με τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία μίας μεγάλης γκάμας λογοτεχνικών κειμένων, που περιλαμβάνει από τη σκηνική μεταφορά του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού μέχρι το «Πιτσιμπούργκο» της ΣώτηςΤριανταφύλλου.

·        Το «Μπλοκ Ιχνογραφίας» θα παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη από τις 29 Οκτωβρίου και για 11 συνεχόμενες βραδιές, έως και τις 9 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21:00.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία /σχεδιασμοί φωτισμών: Άννα Σωτρίνη

Σκηνικά– Κοστούμια:                        Άννα Μαχαιριανάκη

Μουσική:                                             Μιχάλης Γρηγορίου

Video:                                                   Ευάγγελος Κάλλοου

Βοηθός σκηνοθέτη:                           Ιωάννα Πιταούλη

Παίζουν οι: Χρήστος Κάλλοου, IoustinaMaciaszek.

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι:  Μαρία Μπονδούκα , Θάλεια Κουντουράκη, Ιωάννα Πιταούλη, Λίνα Νταμάνη και Μαρίνα Τσιαμαντά.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Εισιτήρια: Ενιαία τιμή 10 ευρώ
Προπώληση : Ταμεία του Ιδρύματος, Πειραιώς 206, Ταύρος,210 3418579, Δευτ-Παρ 11:00 – 14:00 και μία ώρα  πριν την παράσταση,  TicketServices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00,  Καταστήματα Forthnet, Seretistravel, Πανεπιστημίου 61, 210 3251295.Αγορά με πιστωτική κάρτα:  210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00,www.mcf.gr.

Από τις 29/10 έως τις 9/11, καθημερινά στο BlackBox, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:  Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ.: 210 341 8550

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χαρί Λέκκα, Τηλ. Επ: 6975712891

 

 

You may also like...