Μουσικό φεστιβάλ “υποστηρίξτε τους τοπικούς σας ήρωες”(“support your local heroes”)

Τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη υπάρχει, κατά γενική ομολογία, μια καινούργια μουσική σκηνή, που αποτελείται από νεανικά σχήματα, τα οποία κινούνται σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, από rock, post rock και electronica, μέχρι jazz, swing, funk, reggae και rock n’ roll. Πάνω σε αυτή τη βεντάλια των μελωδιών και των καλλιτεχνών  ο Δήμος Θεσσαλονίκης/ Αντιδημαρχια Πολιτισμου & Τουρισμου/ Διευθυνση Πολιτισμου/Τμημα Πολιτιστικων & Καλλιτεχνικων Εκδηλωσεων   επιχειρεί την πραγματοποίηση μιας νέας διοργάνωσης τον Μαϊο  έκαστου έτους στο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχιακού Μέγαρου Θεσσαλονίκης  .   Ο δήμος παραχωρεί γι’ αυτόν τον σκοπό τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του αρχικά σε έξι συγκροτήματα από την ποπ και ροκ σκηνή της πόλης..Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από την εναλλακτική σκηνή της πόλης που παίζουν διαφορετικά είδη μουσικής από rock, post-rock, electronica μεχρι jazz, swing, funk, reggae, κ.ά. Ο στόχος του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι να δώσουμε τα μέσα στους “τοπικούς ήρωες”, στους μουσικούς, στα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης να παρουσι’ασουν την δουλειά τους.Το φεστιβάλ είναι δωρεάν για το κοινό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να το παρακολουθήσει ένα ευρύτερο κοινό ,διαφορετικών ηλικιών που διαθέτει διαφορετικά ακούσματα και αισθητική , ακόμα και κόσμος που δεν πηγαίνει εύκολα σε μία συναυλία.
Φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά και είχε απήχηση σε περίπου 2000 άτομα ενώ διοργανώνεται σε συνεργασία με την εθελοντική επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Μελλοντικοί στόχοι του φεστιβάλ είναι  η συνεχιση του θεσμου.με την  συμμετοχη περισσοτερων τοπικων μουσικων σχηματων του ειδους με σκοπό την αναδειξη της δουλειας τους στο ευρυ κοινο της πολης καθώς επίσης η συμμετοχη σε αλλα παρομοια δικτυα φεστιβαλ της ελλαδας και του εξωτερικου

Περισσότερες πληροφορίες:
Αικατερίνη Μαζοκοπάκη Θεοφιλου 25-τκ54633-Θεσσαλονίκη – τηλ.:2310280328 – email:a.mazokopaki@thessaloniki.gr

You may also like...