Μουσικό-αθλητικό φεστιβάλ από τον «ΤΗΓΑΝΙΤΗ»

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλείου «ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ», διοργανώνει το δεύτερο 3ήμερο φεστιβάλ του, από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου.
Πρόκειται για έναν αυτο-οργανωμένο αθλητικό σύλλογο με πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.
Το τριήμερο θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα περιλαμβάνει πολιτικές εκδηλώσεις, αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί γλέντι, στο πάρκο Γεωργιάδη.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Παρασκευή 23/06/2017
Εκδήλωση-Συζήτηση: «Γιουγκοσλάβικο Οπαδικό Κίνημα. Το Πρελούδιο ενός Πολέμου».
Χώρος: Πολύκεντρο νεολαίας «Ανδρόγεω» (δίπλα στα ΚΕΠ)
Ώρα: 19:30
Η ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας στη φρενίτιδα του μίσους και του πολέμου, μπορεί να περιγραφεί και ως η εξιστόρηση της ανάπτυξης της βίας στο γιουγκοσλάβικο αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Η βία αυτή μεταφέρθηκε από τα γήπεδα και τις κερκίδες στο πεδίο των εθνοτικών συγκρούσεων για να καταλήξει εν τέλει στα πεδία των μαχών και τις φρικαλεότητες του εμφύλιου πολέμου (1991-1995).

Η τάση των οπαδών να διαδραματίζουν έναν πολιτικό ρόλο και να υποστηρίζουν κινήματα και ομάδες της άκρας δεξιάς, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του χουλιγκανισμού και της εθνικιστικής, ρατσιστικής και νεοφασιστικής ιδεολογίας. Η ιστορία δείχνει ότι οι ακροδεξιοί ηγέτες το γνωρίζουν αυτό και το εκμεταλλεύονται για να διεισδύσουν στις οπαδικές κοινότητες και να μετουσιώσουν την άμορφη και άναρχη οπαδική βία σε βία με πολιτική υπόσταση.

Σάββατο 24/06/2017watch full film War for the Planet of the Apes

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5 και Τουρνουά Μπάσκετ 3on3

Οι αγώνες θα διαρκούν 15 λεπτά και θα είναι νοκ αουτ. Μπορεί να συμμετάσχει όποιος-α επιθυμεί. Το τουρνουά πραγματοποιείται με στόχο να αναδείξει την αγάπη για τον αθλητισμό και την ανάγκη για αυτό-οργάνωση, επομένως γίνεται σαφές πως είμαστε αντίθετοι με ανταγωνιστικές συμπεριφορές.

Δηλώσεις συμμετοχής με e-mail στο tiganitis2015@espiv.net ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/tiganitis2015

Χώρος: Γήπεδο Μαρτινέγκο

Ώρα: 17:00

Κυριακή 25/06/2017

Κρητικό Γλέντι με τους: Γιώργη Μανωλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη, Γιώργη Σταυρακάκη(Νιδιώτη) και το Χαράλαμπο Παρασκάκη.

Χώρος: Πάρκο Γεωργιάδη

Ώρα: 21:00

You may also like...