Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ Swing For Hope 2016

Koumaria_P1050496_pOι Athens Swing Cats χορεύουν
για το Χαμόγελο του Παιδιού και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, ώρα 19:30
Αίθουσα Banquet

To Mέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι Athens Swing Cats, μετά την επιτυχημένη περυσινή παράσταση, διοργανώνουν και πάλι το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Swing For Hope 2016, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η οικονομική ενίσχυση του έργου του Χαμόγελου του παιδιού και, για πρώτη χρονιά, του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.σΣ

Σε μια μεγάλη εκδήλωση με επτά μουσικά συγκροτήματα επί σκηνής, οι πάντα αεικίνητοι Athens Swing Cats χορεύουν σαν να μην υπάρχει βαρύτητα! Ο Μπέν Λιμπρόζο, η Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου και οι μαθητές τους, με τις μαγευτικές φιγούρες του Lindy hop, το ξέφρενο Charleston των 1920ς, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, καλούν το κοινό να τους συνοδεύσει μέχρι τελικής πτώσεως!

Σ’ αυτό το ταξίδι στη χρυσή εποχή του χορού συμμετέχουν επτά από τα δημοφιλέστερα ελληνικά swing μουσικά σχήματα:
1. Γιώργης Χριστοδούλου
2. Sugahspank! & The Swing Shoes
3. Diminuita Le Petit Big Band
4. Vanila Swing
5. Ilias & the Notorious Troupe
6. Xenia Gargali & Plastelini MusikLab
7. Trio Tapi

Παρουσιαστής της βραδιάς, ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Αρης Γραικούσης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης αλλά και οι εισπράξεις από τα μπαζάρ με προϊόντα του Χαμόγελου του Παιδιού και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το οποία θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής έξω από την Αίθουσα Banquet, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους παραπάνω φιλανθρωπικούς Οργανισμούς.

Ειδικότερα, τα έσοδα από την εκδήλωση προορίζονται για τα 14 Σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού που λειτουργούν πανελλαδικά και φιλοξενούν παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, αλλά και για την επείγουσα ιατρική βοήθεια που παρέχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε εκατομμύρια θύματα ανθρωπιστικών κρίσεων όπως επιδημίες, φυσικές καταστροφές και ένοπλες συγκρούσεις, σε περισσότερες από 60 χώρες κάθε χρόνο.

Το πρώτο Swing for Hope πραγματοποιήθηκε πριν από 6 χρόνια. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία των Athens Swing Cats, παρατάθηκε η λειτουργία ενός ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία που διατηρούσε η ΜΚΟ Citizens for Africa. To Swing for Hope της επόμενης χρονιάς έγινε στην Τεχνόπολη. Οι εισπράξεις διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού). Τα έσοδα από το φεστιβάλ του 2013 δόθηκαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο προκειμένου να εξασφαλισθούν τα έξοδα νοσηλείας ενός καρκινοπαθούς ασθενή στις ΗΠΑ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδικό ρουχισμό 60 οικογενειών, ενώ το Swing for Hope 2014 έγινε στον πεζόδρομο της Θησέως στο κέντρο της Αθήνας και τα έσοδα διατέθηκαν πάλι εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ. Το περυσινό Swing For Hope 2015, μία επιτυχής συμπαραγωγη των Athens Swing Cats με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ήταν αφιερωμένο στη στήριξη του έργου του Χαμόγελου του Παιδιού.

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής και Athens Swing Cats
Έναρξη προσέλευσης: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 €
Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»
Πληροφορίες για το κοινό:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333
www.megaron.gr

Athens Swing Cats: 210 64.00.422
www.swingforhopefestival.com

Επίσης:
https://www.facebook.com/AthensSwingCatsDanceCompany
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...