ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΝΕΛΑ”

eikΗ Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Μουσικό Σύνολο «Vamos» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου την παράσταση με τίτλο «Μέντα και Καννέλα», στις 5 Απριλίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.
Η μουσική παράσταση «Μέντα και Καννέλα» είναι ένα μουσικό ταξίδι, από τις μουσικές του σήμερα και του χθες της πατρίδας μας, στις μουσικές της Σμύρνης. Με το ιδιαίτερο ύφος του, τόσο στην μουσική εκτέλεση όσο και στην ενορχήστρωση, το Μουσικό Σύνολο «Vamos» ανακαλύπτει και αναδεικνύει κοινά χαρακτηριστικά φαινομενικά διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων. Από την Αθήνα και το Μάνο Χατζιδάκι, στην Σύρο και τον Πειραιά του ρεμπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στην Λέρο με την “Μπρατσέρα” και στην χαμένη πατρίδα της Σμύρνης με το Nihavent Oriental και το Εμβατήριο Φλόγα.
Το μουσικό σύνολο «Βάμος» είναι το σημείο συνάντησης μιας ομάδας ανθρώπων με ευαισθησία και μεράκι για τη μουσική. Μια πρωτοβουλία εναλλακτική στα μουσικά δρώμενα του τόπου, που γεννήθηκε στο Βάμο και σιγά-σιγά αρχίζει να αγκαλιάζει φίλους μουσικούς με τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες και κυρίως την ίδια αισθητική αντίληψη για τη μουσική.
Στόχος του είναι να διαμορφώσει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα σκιαγραφώντας την εικόνα του στο ευρύτερο μουσικό τοπίο με ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερα μουσικά ηχοχρώματα. Είναι μια κίνηση ελπίδας που αγαπά και διασώζει τα καλά ακούσματα. Επιχειρεί να πλησιάσει το κοινό και να το κερδίσει παίζοντας όλα τα είδη της καλής μουσικής με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προβάλλεται μόνο ο στίχος με μια απλή συνοδεία αλλά να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη μουσική έκφραση.
Οι μουσικοί που συγκροτούν το μουσικό σύνολο Vamos είναι :
Νίκος Φραγκιαδάκης – πιάνο
Εντμοντ Αλέξις – βιολί
Ραίς Τσουρά – βιολί
Έλενα Ορμυλιώτου– βιολί
Σπύρος Ραφτάκης – τσέλο
Θανάσης Παπαθανασίου – κόρνο
Τheo Kraaijvanger – ευφώνιο
Βαγγέλης Παπαδάκης – κλαρινέτο, σαξόφωνο
Πρόδρομος Καραδελόγλου – μαντολίνο, κιθάρα, τραγούδι
Αλεξέϊ Κιριτσένκο – κρουστά
Κώστας Κεχράκος – κοντραμπάσο
Ενορχήστρωση: Θανάσης Παπαθανασίου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κεχράκος,
ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 €
ΑΝΕΡΓΟΙ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ 8 €

You may also like...