Μουσική παράσταση FRAGMENTS 

Την Κυριακή 15 Μαϊου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πολυχώρος του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”), η πιανίστα Ειρήνη Σαρηκώστα και η βιολονίστα Αθηνά Γρατσούνα, παρουσιάζουν την μουσική παράσταση FRAGMENTS

FRAGMENTS | /ˈfraɡm(ə)nts/ έννοια: θραύσµατα, τεµάχια, αποσπάσµατα

Μπορεί η µουσική να αντιµετωπιστεί αποσπασµατικά; Είναι σωστό να αποµονώνουµε τµήµατα από ολοκληρωµένα έργα σπουδαίων συνθετών; Στην Τέχνη, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει µόνον κατάλληλη ή ακατάλληλη προσέγγιση.

Η πιανίστα Ειρήνη Σαρηκώστα και η βιολονίστα Αθηνά Γρατσούνα, µετρώντας πολυετή παρουσία στον χώρο της µουσικής, αποφάσισαν να επιλέξουν την οδό της… ρηξικέλευθης προσέγγισης: Διαλέγουν έργα για βιολί και πιάνο των Γάλλων συνθετών Olivier Messiaen (1908-1992), Claude Debussy (1862-1918) και Maurice Ravel (1875-1937) και δεν διστάζουν να τα πλησιάσουν ως σηµείο εκκίνησης για ένα µοναδικό ταξίδι εικόνας, λογοτεχνίας και µουσικής.

Tι κοινό έχει το γαµήλιο δώρο του Olivier Messiaen στη σύζυγό του, βιολονίστα Claire Delbos, µε τη ροµαντική εξοµολόγηση του Mr. D’Arcy στην ηρωίδα του “Περηφάνια & Προκατάληψη” της Jane Austen; Γιατί ο Maurice Ravel θα µπορούσε να είχε γράψει το… σάουντρακ του “Υπέροχου Γκάτσµπυ”; Τι συνδέει τη σονάτα για βιολί του Claude Debussy µε το “Αποχαιρετισµός Στα Όπλα” του Νοµπελίστα Ernest Hemingway; Και πώς, στο µεταξύ, όλα αυτά ντύνονται εικαστικά από τα ψηφιακά κολάζ της εικονογράφου Κατερίνας Σωτηροπούλου και την καλλιτεχνική επιµέλεια των The Page Τurners;

Οι απαντήσεις την Κυριακή 15 Μαϊου, στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκεί όπου οι Τέχνες συνδυάζονται αρµονικά αλλά και διαλεκτικά, εκεί όπου η δύναµη της Εικόνας ενισχύει τη µαγεία του Λόγου και ο συνδυασµός τους υπηρετεί τη Μουσική µε έναν µοναδικό τρόπο.

Εισιτήριο 10€ Φοιτητικό/Ανέργων 6€ Εισιτήρια online στο ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστηµίου 39.

You may also like...