Μουσική παράσταση σε σύλληψη – σκηνοθεσία Μάγδας Μαυρογιάννη ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ «Ρήσεις και αντιρρήσεις»

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00
Η μουσική παράσταση ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ρήσεις και αντιρρήσεις σε μία ιδέα, κείμενο, σκηνοθεσία και αφήγηση της Μάγδας Μαυρογιάννη ανεβαίνει για μία βραδιά μόνο στο Θέατρο του ΙΜΚ, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00.
Μια μινιμαλιστική σπονδυλωτή παράσταση με λόγο, λυρικό τραγούδι, πιάνο και προβολή.
Βασίζεται στη ζωή του Όσκαρ Ουάϊλντ και τις περίφημες ρήσεις και αντιρρήσεις του: ο οποίος παρ΄ ότι έζησε μόνο 44 χρόνια (1856-1909) πρόφθασε να νοιώσει τα πιο δυνατά και τα πιο τρυφερά αισθήματα μέσα από την ομοφυλοφιλία του, να σκεφτεί τις πιο βαθειές, τις πιο συναρπαστικές σκέψεις που είναι επίκαιρες μέχρι σήμερα.
Μέσα σε ένα φανταστικό σαλόνι η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο του Όσκαρ Ουάϊλντ επίσης η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη στον ίδιο ρόλο, οι φίλοι του μουσικοί, η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου, η σοπράνο Μάϊρα Μηλολιδάκη και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης θα μας μεταφέρουν στον χώρο της υπερβολής και της Μπαναλιτέ από την Βικτωριανή εποχή έως σήμερα με μουσική: Πάρσελ, Έντγκαρ, Πουλένκ, Σατί, όπερες Μασνέ, Γκουνώ αλλά και Μπελίνι, Ροσίνι, Ντονιτσέτι.
Τόσο οι θαυμαστές όσο και οι επικριτές του Όσκαρ Ουάϊλντ αναγνωρίζουν πως υπήρξε ένα κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Άκρως εκκεντρικός και προκλητικός με σπινθηροβόλο πνεύμα ήρθε σε αντίθεση με τη μικροαστική λογική και αυτό το πλήρωσε με μία σκανδαλώδη δίκη την οποία σχεδόν προκάλεσε ο ίδιος.
Όταν λοιπόν η κλασσική μουσική συνδέεται με ένα πρόσωπο όπως ο Όσκαρ Ουάϊλντ ο οποίος ανήγαγε το ευφυολόγημα σε καλλιτεχνική άποψη, τότε η μουσική παράσταση περνάει σε ένα άλλο επίπεδο γοητείας και χιούμορ.

Ώρα: 21:00
Έναρξη Προπώλησης:
Αναμένεται Ανακοίνωση
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα PUBLIC εκτός από τα καταστήματα στο Αιγάλεω, στη Ν. Ερυθραία & στην Αγ. Παρασκευή
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 10€ Κανονικό & 5€ Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65

Διάρκεια: 90 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα – κείμενο – σκηνοθεσία – αφήγηση: Μάγδα Μαυρογιάννη
Σοπράνο: Μίνα Πολυχρόνου,
Μάϊρα Μηλολιδάκη
Μεσόφωνος: Ειρήνη Καράγιαννη
Πιάνο: Τίτος Γουβέλης
Κινησιολογία – Χορός: Αγγελική Τρομπούκη
Εικαστική επιμέλεια – βίντεο art: Μιχάλης Κλουκίνας

 

You may also like...