Μουσική παράσταση από την ομάδα”Μαγικές Σουρικάτες”

IMG_3226Στη Χώρα του Αλλαζοτάν

Μια διαδραστική μουσική παράσταση βασισμένη στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου
για τη φιλία, τη μοναξιά, την αλαζονεία, την φιλοξενία
και τις αλλαγές στη ζωή μας…
από τη Μουσικοθεατρική ομάδα
Μαγικές Σουρικάτες

Από τις 20 Νοεμβρίου

Κάθε Κυριακή στις 12:00 | Είσοδος 5 ευρώ | Διάρκεια 60 λεπτά
Για παιδιά από 4 ετών και άνω
Κρατήσεις – Πληροφορίες: 2130145903

Χώρος Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87, Νεάπολη- Εξάρχεια, τ.κ: 11473 Αθήνα

Μια σουρικάτα[ Μικρό θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια της μαγκούστας. Οι σουρικάτες ζουν στην έρημο Καλαχάρι από την Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τη Νότιο Αφρική σε ομάδες των 20 ή περισσοτέρων μελών. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα στέκονται όρθια για αρκετό χρονικό διάστημα με σκοπό να προσέχουν για να δουν αν έρχεται κάποιο άλλο ζώο από το οποίο να κινδυνεύουν.
] μαγική βρίσκεται σε μια πολιτεία εξωτική, σ’ έναν τόπο που όλα αλλάζουν στη στιγμή και τίποτα δεν μένει το ίδιο για…καιρό πολύ! Τι θα της συμβεί;; Θα αλλάξει στη στιγμή; Θα παραμείνει με τη δική της τη μορφή… θα ξεφύγει από το ξωτικό που την απειλεί…; Κάποιες απορίες θα λυθούν στη σκηνή… μα κάποιες άλλες θέλουν συζήτηση αρκετή… με τη δασκάλα ή τη μαμά μαζί… και κάποιες μας τις λύνει η ίδια η ζωή…

Μια μικρή σουρικάτα ζει μια μαγική και αστεία περιπέτεια με μικρές αλλά και μεγαλύτερες αλλαγές. Τι θα κάνει; Πώς θα τα καταφέρει;

Τί σημαίνει αλλαγή; Τι συμβαίνει όταν τα πράγματα αλλάζουν; Πώς διαφοροποιείται η ζωή μας; Πόσο εύκολο είναι να αποδεχτούμε μικρές και μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά; Τα παιδιά -περισσότερο από τους ενήλικες- έχουν την ανάγκη να έχουν σταθερές στις ζωές τους και δίπλα τους τα πρόσωπα που αγαπούν. Καθώς όμως η ίδια η ζωή, από τον σπόρο ως το δέντρο, από την κάμπια ως την πεταλούδα κι από τη γέννηση ως το θάνατο εξελίσσεται μέσα από διαδοχικές αλλαγές, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι δεξιότητες που διευκολύνουν ιδιαίτερα την ομαλή και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος στις «Μεταμορφώσεις» του χρησιμοποιεί μύθους της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας που περιέχουν κάποιο στοιχείο μεταμόρφωσης για να μιλήσει για την αλλαγή. Στην παράστασή μας, επιλέγοντας με μεγάλη προσοχή σε σχέση με την παιδαγωγική τους αξία, ιστορίες από τις «Μεταμορφώσεις», παρουσιάζουμε μια αισιόδοξη οπτική για τις αλλαγές στις ζωές μας. Αλλαγές που, κάποιες φορές μοιάζουν ακατανόητες και οδυνηρές και κάποιες άλλες μας γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συμβούν. Όπως και να έχει λοιπόν, εμείς βγαίνουμε κερδισμένοι όταν έχουμε αποδεχτεί την αλλαγή σαν βασικό στοιχειό της ζωής, όταν βρίσκουμε τη δύναμη και την ωριμότητα να διαχειριστούμε και να ανταπεξέλθουμε στη νέα πραγματικότητα παίρνοντας κάθε φορά ένα νέο μάθημα και αντλώντας γνώση.

«Η χώρα του Αλλαζοτάν», η νέα παράσταση της ομάδας Μαγικές Σουρικάτες πραγματεύεται όλα αυτά τα θέματα υφαίνοντας έναν ξεχωριστό κόσμο μέσα από την αφήγηση, την ζωντανή μουσική και το παιχνίδι, με χιούμορ και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Μουσική: DILEMMA & Μιχάλης Καλογεράκης
Παίζουν: Αριάδνη Δημοκρασσά & Μιχάλης Καλογεράκης

Μαγικές Σουρικάτες

Η μουσικοθεατρική ομάδα «Μαγικές Σουρικάτες» δημιουργήθηκε μετά από την καλλιτεχνική συνεύρεση των μελών της στο χώρο έκφρασης Zp87.
http://zita-p87.blogspot.gr
Έχοντας δοκιμάσει τη συνεργασία τους σε αρκετές παραστάσεις και διαδικασίες αποφάσισαν να ενώσουν τη δημιουργικότητα τους, την εμπειρία τους και το κέφι τους φτιάχνοντας μια ομάδα, που κάνει παραστάσεις για παιδιά.
Η απεύθυνση στα παιδιά είναι μια επιλογή πίσω από την οποία βρίσκεται η ανάγκη για επικοινωνία με το πιο αγνό και ειλικρινές κομμάτι του θεατρικού-μουσικού κοινού.

Βιογραφικά συντελεστών

Βαλεντίνη Σιόβα
Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα Drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του καλλιτεχνικού χώρου Zp87 και έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Zp87. Σκηνοθέτησε επίσης τις παραστάσεις «LOVE AFFAIR», «Γραφείο Λογοκρισίας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang κ.α. Είναι δασκάλα υποκριτικής.

DILEMMA
O Σωτήρης Τράγκας και η Πόπη Νταλαχάνη σχημάτισαν τους DILEMMA τον Αύγουστο του 2002 στην Αθήνα. Οι μουσικές τους αναφορές, προέρχονται από την κλασική, τη jazz, την πειραματική και την εναλλακτική / ανεξάρτητη ροκ σκηνή.
Στα 12 χρόνια της πορείας τους έχουν εμφανιστεί ζωντανά στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ενώ έχουν γράψει μουσική για εικαστικά και θεατρικά δρώμενα.
Δισκογραφία: PENDULUM (Μάρτιος 2009), RISE UP (Απρίλιος 2012), OBLIVION (Οκτώβριος 2014).

Αριάδνη Δημοκρασσά
Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Πράξη Εφτά». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια contemporary dance και physical theater και είναι διπλωματούχος του κλασσικού και του μοντέρνου χορού.

Μιχάλης Καλογεράκης
Είναι μουσικός, παίζει κιθάρα και λαούτο, ασχολείται με την μελοποιημένη ποίηση και είναι μέλος της μπάντας ΤΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑΔΕ όπου το 2015 κυκλοφόρησε την πρώτη τους δισκογραφική εργασία με τίτλο ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ σε ποίηση του Παύλου Βλαστού. Επιπλέον έχει κυκλοφορήσει δυο CD-Single από την εταιρία Μικρή Άρκτο το ένα σε ποίηση του Μιχάλη Γκανά και το δεύτερο σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη

You may also like...