Μουσική Εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ελληνικής Μεικτής Χορωδίας της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ και της Χορωδίας New Amsterdam Singers της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α

dei_deddieΣάββατο 4 Ιουλίου 2015, στις 20:30
Μουσική Εκδήλωση
Συμμετέχουν
Ελληνική Μεικτή Χορωδία της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ
υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα
Χορωδία New Amsterdam Singers
της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α
υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Clara Longstreth
Στο πλαίσιο εορτασμού της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας
και προώθησης των Ελληνοαμερικάνικων πολιτιστικών σχέσεων
Διοργάνωση: EXPENDITION AND TRAVEL, KI CONCERTS
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
στα τηλ. 210 3418579 & 210 93 73 470
Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ελληνικής Μεικτής Χορωδίας της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα και της αντίστοιχης Αμερικάνικης Χορωδίας New Amsterdam Singers της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Clara Longstreth.
Το Πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει Ύμνους, spiritual και folk τραγούδια, τραγούδια από μιούζικαλ κ.α.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας και προώθησης των Ελληνοαμερικάνικων πολιτιστικών σχέσεων.
New Amsterdam Singers και Clara Longstreth
Οι Νέοι Τραγουδιστές του Άμστερνταμ (New Amsterdam Singers) είναι μία ερασιτεχνική αναγνωρισμένη τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και διεθνώς χορωδία, που αποτελείται από 70 εξειδικευμένους τραγουδιστές. Η χορωδία διαθέτει ένα ποικίλο και ενδιαφέρον ρεπερτόριο με έργα από τον 15ο αιώνα έως σήμερα ενώ ειδικεύεται σε ερμηνείες a cappella. Σε τακτική βάση ερμηνεύει έργα του 20ου αιώνα, σύγχρονα έργα αλλά και αναθέσεις.
Υπό τη Μουσική Διεύθυνση της Κλάρας Λόνγκστρεθ έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ουαλία Σκανδιναβία, Κροατία, Ρωσία, στις χώρες της Βαλτικής, την Τουρκία την Αργεντινή και της Ουρουγουάη. Το 2010 με σχετική άδεια από το Κράτος και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ περιόδευσε στην Κούβα και το 2013 εμφανίσθηκε στη Νότιο Αφρική.
Η Κλάρα Λόνγκστρεθ (Clara Longstreth) διευθύνει τη Χορωδία από την ίδρυσή της, το 1968. Η ίδια κάτοχος Μάστερ από το Τζούλιαρντ και έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους δασκάλους της μουσικής διευθύνει συχνά και άλλες χορωδίες, συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές χορωδιακών φεστιβάλ, δίνει διαλέξεις, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των New York Times, Allan Kozinn, τα συνεκτικά Προγράμματα που διαμορφώνει υπενθυμίζουν ότι ο προγραμματισμός μπορεί να είναι τέχνη.
Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ
Η Χορωδία ιδρύθηκε το 1978, από μια ομάδα υπαλλήλων της ΔΕΗ.
Όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αναπτύξει μια πολύ σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, με επώνυμους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς.
Έχει, επίσης, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.).
Έχει λάβει μέρος σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004».
Το 2012, μετά την απόσχιση του Κλάδου Διανομής της Επιχείρησης η Χορωδία μετονομάστηκε, σε Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, από τον Φεβρουάριο του 2005, είναι ο Μαέστρος κ. Κωστής Κωνσταντάρας.
Φιλοδοξία όλων όσων πλαισιώνουν την Χορωδία είναι να συνεχίσει αμείωτα την δημιουργική της δραστηριότητα και να βελτιώσει με την προσφορά της, τα Χορωδιακά δρώμενα της Ελλάδας.
Πληροφορίες
Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, στις 20:30
Μουσική Εκδήλωση
Συμμετέχουν
Ελληνική Μεικτή Χορωδία της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ
υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα
Χορωδία New Amsterdam Singers της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α
υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Clara Longstreth
Στο πλαίσιο εορτασμού της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας και προώθησης των Ελληνοαμερικάνικων πολιτιστικών σχέσεων
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
τηλ. 210 3418573 & 210 93 73 470

You may also like...