Μουσική από το Ναύπλιο έως τον Μόλυβο

mytilinhΣκυτάλη στα θερινά δρώμενα
Μουσική από το Ναύπλιο έως τον Μόλυβο
Εναν χρόνο πριν κλείσει τα 25, το Φεστιβάλ Ναυπλίου δίνει το «παρών» για δέκα συνεχόμενες ημέρες, έως τις 28 Ιουνίου, με ισάριθμες συναυλίες (από το αυστριακό κουαρτέτο εγχόρδων Ensemble Wien της Φιλαρμονικής της Βιέννης, τον πιανίστα Νίκο Λαάρη, τη μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβα με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα κ.ά.). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χώροι στους οποίους θα ξεδιπλωθεί το φεστιβάλ, όπως είναι το φρούριο του Παλαμηδίου αλλά και το ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού.
Ο Μόλυβος της Λέσβου θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι διεθνές φεστιβάλ μουσικής.
Μακριά, πέρα στην άλλη άκρη του Αιγαίου, στον Μόλυβο της Λέσβου, θα λάβει χώρα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, από 19-21 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 21 ερμηνευτών κλασικής μουσικής από ολόκληρο τον κόσμο. Θέμα του φεστιβάλ είναι οι «Μεταμορφώσεις», τίτλος που έχει διάφορες προεκτάσεις (από τη μεταμόρφωση του Μολύβου σε πυρήνα κλασικής μουσικής μέσω του φεστιβάλ, μέχρι τη μεταμόρφωση του ακροατή μέσα από την ομορφιά της μουσικής).www.molyvosfestival.com
Μελωδίες στα έλατα του Ελικώνα
Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Χαρούλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα κατευθυνθούν, μαζί με μερικούς άλλους καλλιτέχνες, προς το οροπέδιο της Αρβανίτσας, στη Βοιωτία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο τριήμερο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους που θα πραγματοποιηθεί 10-12 Ιουλίου ανάμεσα στα έλατα του Ελικώνα.
Η Αρβανίτσα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και απέχει μόλις 7 χλμ. από το χωριό Κυριάκι και 125 χλμ. από την Αθήνα (περίπου 1,5 ώρα). Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάτοχοι του τριήμερου εισιτηρίου έχουν την ευκαιρία να κατασκηνώσουν δωρεάν στην περιοχή. festival.oreivatikos-kiriakiou.gr
Αφορμές για βόλτες στην Αττική
Οι αφορμές για εξορμήσεις στην πρωτεύουσα και πέριξ είναι -και φέτος- αρκετές. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα», διοργανώνει εκδηλώσεις που αποσκοπούν να προσελκύσουν το κοινό σε θέατρα, πλατείες, δρόμους, λόφους και υπαίθριους πολυχώρους.
Οσοι, λοιπόν, έχετε διάθεση μπορείτε να επιλέξετε από μια πλειάδα εκδηλώσεων, όπως π.χ. ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, συναυλίες στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, υπαίθριες μουσικές εκπλήξεις σε πάρκα, πεζοδρόμους και πλατείες, εκδηλώσεις κάθε Δευτέρα στον λόφο του Στρέφη, θέατρο σκιών σε πολλές αθηναϊκές γειτονιές, μαθητές-ρόκερ στο πλαίσιο του Athens School Festival στο παλιό εργοστάσιο γκαζιού της Τεχνόπολης, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες σε διάφορα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. www.opanda.gr

You may also like...