ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οκτώβριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Νύχτα Τέχνης
3 Οκτωβρίου
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στην εκδήλωση “Νύχτα Τέχνης”, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων. Αναλυτικά, οι δράσεις του Μουσείου περιγράφονται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης το οποίο θα βρείτε εδώΘα θέλαμε να επισημάνουμε οτι δωρεάν είναι η είσοδος μόνο στην περιοδική έκθεση του Μουσείου μας, ενώ για τη μόνιμη συλλογή *ισχύει το αντίτιμο κανονικά* [4 ευρώ ολόκληρο & 2 ευρώ μειωμένο], χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τη θεματική ξενάγηση.
Εκδηλώσεις για το έτος Κ.Π. Καβάφη
10 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.
Ομιλία της κ. Ελένας Λάζαρ, συγγραφέως & μεταφράστριας έργων της νεοελληνικής λογοτεχνίας στα ρουμανικά, με τίτλο “Οι Ρουμάνοι για τον Καβάφη”.

Η ομιλία εντάσσεται

στο πλαίσιο των

επετειακών

εκδηλώσεων

του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

για το έτος 

K.Π.

Καβάφη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Σωματείου των Φίλων ΜΒΠ. Αμφιθέατρο “Μελίνα Μερκούρη”

Οpen House Thessaloniki

Συμμετοχή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Λευκού Πύργου στις εκδηλώσεις τουOpenHouseThessaloniki. Το OpenHouse, ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την προώθηση και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, πραγματοποιήθηκε πέρσι στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά. Συνολικά 56 φορείς άνοιξαν δωρεάν τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης και περίπου 12.000 επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα τριήμερο εξερεύνησης και κατανόησης της αρχιτεκτονικής, του αστικού τοπίου και του δομημένου περιβάλλοντος. Τόσο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού -εξαιρετικό δείγμα της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, κυρηγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης- όσο και ο Λευκός Πύργος, σύμβολο της πόλης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη διοργάνωση.

Ξεναγήσεις
Στη μόνιμη συλλογή:
13 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ.
Δωρεάν ξενάγηση [με το εισιτήριο εισόδου] στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, την οποία πραγματοποιεί αρχαιολόγος του Μουσείου.
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής, Γραμματεία ΜΒΠ [κ. Μιχαλοπούλου] στο τηλ 2313 306403 από τις 12 μ.μ.- 2 μ.μ.
Ελαχιστος αριθμός επισκεπτών για την πραγματοποίηση 5 άτομα.
Στην περιοδική έκθεση “Κόσμοι εν τω γεννάσθαι” του Απ. Κιλεσσόπουλου
Ξεναγήσεις κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 11 π.μ. και κάθε Σάββατο στις 12 μ.μ. έως τη λήξη της έκθεσης στις 31 Οκτωβρίου.
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής, Γραμματεία ΜΒΠ [κ. Μιχαλοπούλου] στο τηλ 2313 306403 από τις 12 μ.μ.- 2 μ.μ.

 

 

Έργα της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στο ΜΒΠ

 

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί στις αίθουσες 1 & 11 της μόνιμης συλλογής έργα τέχνης του Adrian Paci. To συνολικό πρόγραμμα της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μπορείτε να το δείτε εδώ.
 
Περιοδικές εκθέσεις

 

19 Οκτωβρίου 2013 – 19 Ιανουαρίου 2014

 

“Η Τιμή του αγίου Μάμαντος στη Μεσόγειο: Ένας ακρίτας άγιος ταξιδεύει”.

 

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και το Δήμο Μόρφου της Κύπρου διοργανώνει την περιοδική έκθεση “Η Τιμή του αγίου Μάμαντος στη Μεσόγειο: Ένας ακρίτας άγιος ταξιδεύει”, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσης των πέντε μουσείων της πόλης “Κίνηση 5Μ”.

 

 

“Κόσμοι εν τω γεννάσθαι”

 

Συνεχίζεται έως 31 Οκτωβρίου η περιοδική έκθεση “Κόσμοι εν τω γεννάσθαι” του Απόστολου Κιλεσσόπουλου.

 

 

You may also like...