Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

immmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmΕκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά τον Μαΐο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Σάββατα του Μάη με αγαπημένα παιδικά βιβλία Όλα τα Σάββατα του Μάη, περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε πολλές κατασκευές και να διαβάσουμε αγαπημένα παιδικά βιβλία. • Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 : Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, του Ευγένιου Τριβιζά. • Σάββατο 14 Μαΐου στις 12: Μήλα γύρω -γύρω, στη μέση πορτοκάλι. • Σάββατο 21 Μαΐου στις 12: Ανάποδα. • Σάββατο 28 Μαΐου στις 12: Ο μικρός βασιλιάς των λουλουδιών. Κόστος Συμμετοχής: 40€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια) 12€ μεμονωμένα εργαστήρια Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341 Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου Μουσικές α-ταξίες:  Μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά 3-6 ετών  Κυριακή 8  Μαΐου 11:00 -12:30 “Μουσικές α-ταξίες για τη γιορτή της μητέρας”  Μουσικοκινητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδια 3-6 ετών  “Μουσικές α-ταξίες για τη γιορτή της μητέρας” Οι μικροί μας μουσικοί κάνουν αταξίες και φέρνουν τα πράγματα σε…τάξη. Γνωρίζουν το πιάνο και δημιουργούν χειροποίητη κάρτα για τη γιορτή της μητέρας. Κυριακή 15  Μαίου  11:00 -12:30  “Μουσικές α-ταξίες για το ταξίδι μιας νότας” Οι μικροί μας μουσικοί κάνουν αταξίες και φέρνουν τα πράγματα σε…τάξη. Κουρδίζουμε το μουσικό κλειδί της φαντασίας και σαλπάρουμε παίζοντας, χορεύοντας, ζωγραφίζοντας και τραγουδώντας στου ονείρου τη χαρά.

 Κόστος Συμμετοχής: 15€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Μελίνα Σπανού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών για παιδια 5-8 ετών

Κυριακή 15 Μαΐου Η μαγεία του ήχου, ώρα 12:30-13:30

Πόσο γρήγορα ταξιδεύει ο ήχος; Σε ποια μέσα μεταδίδεται ταχύτερα. Σας καλούμε αυτήν την Κυριακή, για να ανακαλύψουμε τη μαγεία των ηχητικών κυμάτων και να κατασκευάσουμε τη δική μας ηχητική συσκευή.

Κυριακή 22 Μαΐου Η μέτρηση του χρόνου, ώρα 12:30-13:30

Πότε ανακάλυψε ο άνθρωπος ότι ο χρόνος μπορεί να μετρηθεί, ποιες είναι οι πρώτες συσκευές μέτρησης του χρόνου που κατασκεύασε; Σας περιμένουμε σε ένα εργαστήρι συνδεδεμένο με την αρχαία Ελλάδα, για να ανακαλύψουμε τη σχέση των οργάνων μέτρησης του χρόνου, με τα αρχαία αστρονομικά εργαλεία.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Κυριακάτικοι περίπατοι στην Ανοιξιάτικη Πλάκα

Κάθε Κυριακή ξεκινάμε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 στην Πλάκα, στις 12.30

Τον Μάιο οι περίπατοί μας στην Πλάκα αλλάζουν και απευθύνονται τόσο σε ενηλίκους, όσο και σε παιδιά. Την Κυριακή του Θωμά ξεκινάμε από την οδό Τριπόδων, τον αρχαιότερο δρόμο στον κόσμο, μαθαίνουμε για τη θεατρική και την κινηματογραφική ιστορία του, για τους ποιητές που εμπνεύσθηκαν εδώ τα έργα τους…

Με αφορμή την επέτειο της Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς (8 Μαΐου 1821)μιλάμε για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο αλλά και τονΑθανάσιο Διάκο και τη σχέση τους με την Πλάκα.

Γνωρίζουμε το μνημείο τουΛυσικράτη και τέλος ανηφορίζουμε σε ένα νησί στην καρδιά της Αθήνας, στα Αναφιώτικα και μαθαίνουμε την ιδιόμορφη ιστορία τους, αλλά και τους μύθους που συνδέονται με το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων…

Κυριακή του Θωμά (8 Μαΐου): Βόλτα στα Αναφιώτικα

Κυριακή 15 Μαΐου: Περίπατος στο Μοναστηρακι

Κυριακή 22 Μαϊου: Ρωμαϊκή Αθήνα

Κυριακή 29 Μαΐου: Σε καιρούς Βυζαντινούς

Κόστος συμμετοχής:
10€ το άτομο (ενήλικες)

Παιδιά δωρεάν
Πληροφορίες-Κρατήσεις:info@ekedisy.gr Τηλ. 210 3250341
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού
Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

Τηλ:+30 210 3250341

Web: http://www.ekedisy.gr ,  https://www.facebook.com/www.ekedisy.gr ,

https:/twitter.com/ekedisy

Email: info@ekedisy.gr , ekedisy@gmail.com

 

 

 

You may also like...