Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Στα πλαίσια της δράσης: “ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΙΕΡΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΟΙ ΚΑΘΑΡΜΟΙ”, παρουσιάζουμε στο Λουτρό των Αέρηδων…

Σάββατο 9/2  στις 13.00 «Μουσικές στο Λουτρό» – ΛΥΡΑΥΛΟΣ: ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ
Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα που θα ταξιδέψει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Καταλύοντας τα όρια του χρόνου, οι ήχοι των οργάνων, των φωνών αλλά και ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος παρουσίασης, ξυπνούν πρωτόγνωρα συναισθήματα ακόμη και στους μη μυημένους στον χώρο της μουσικής.
Είναι ένα θέαμα και παράλληλα ένα άκουσμα που ξεπερνάει τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνάει τη «μηχανή» του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο Ελληνικός πολιτισμός 3000 χρόνια πριν.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά σωζόμενα μουσικά κομμάτια της αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς, που επιβεβαιώνουν τον πλούτο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης, καθώς και τη δυνατότητα να δει, να αγγίξει και να ακούσει τριάντα αρχαία μουσικά όργανα, ανακατασκευασμένα από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, κέρατο, εντέρινες χορδές, κόκαλο, ιχθυόκολλα, δέρμα, έλατο, πυξάρι, κλπ.
* Τιμή εισόδου 5 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες στο:
www.lyravlos.gr http://aphrodite-project.eu/gr
και

Κυριακή 10/2 στις 12.00 «Τσάι με τους συγγραφείς μας» – Γιώργος ΧΡΟΝΑΣ
Ο ποιητής Γιώργος Χρόνας θα διαβάσει ποιήματά του και θα αναφερθεί –μέσω της συνομιλίας του με τον Χρήστο Παρίδη- σε εκείνα που τον ενέπνευσαν και αποτέλεσαν την πρώτη ύλη της, μέχρι τώρα, ποιητικής μυθολογίας του.
* Τιμή εισόδου 2 ευρώ

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
Κυδαθηναίων 17,
105 58, Αθήνα
www.melt.gr
Τηλ. : 210 – 32 29 031

You may also like...